Αλβανία: Ανεπιθύμητοι 52 Ελληνες – Γιατί κατηγορούνται

Δεν κατονομάζονται

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας εξέδωσε γραπτή δήλωση του Αλβανού υφυπουργού, Σάντερ Λέσι, με την οποία ανακηρύσσει 52 Ελληνες ανεπιθύμητους για τη χώρα.

Τα άτομα αυτά, τα οποία δεν κατονομάζονται βρέθηκαν στην κηδεία στο χωριό Βουλιαράτες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση κατηγορούνται για ενέργειες σε βάρος της Αλβανίας αλλά και δηλώσεις ενάντια στη συνταγματική τάξη, την εθνική ασφάλεια και τη δημόσια ειρήνη.

Το αλβανικό υπουργείο κάνει λόγο για «απαράδεκτη, χυδαία και επικίνδυνη πρόκληση τα όσα έγιναν από ανεξάρτητα άτομα και ομάδες που ήρθαν από την Ελλάδα που κακοποίησαν το σεβασμό μας προς την οικογένεια που πενθούσε και μετατρέποντας ένα τελετουργικό ταφής σε έναν απαράδεκτο εξτρεμισμό».

»Αυτοί οι 52 αλλά και άλλοι που ακόμη εξετάζονται από τις δυνάμεις ασφαλείας μας σχετικά με τις χθεσινές εξτρεμιστικές ενέργειες στο χωριό Βουλιαράτες, δεν θα μπορέσουν να εισέλθουν στην Αλβανία για το χρονικό διάστημα που προβλέπεται από τον νόμο».

»Κανείς δεν πρέπει να εκλάβει τη σοφία μας για αδυναμία και κανένας ξένος δεν μπορεί να παραβαίνει τον νόμο χωρίς να αντιμετωπίζει τις συνέπειες του νόμου, αλλά και να μην σέβεται τις παραδόσεις αυτής της χώρας».

Related posts