Αναβρασμός σε δύο δήμους της Θεσσαλονίκης – Εντονες διαφωνίες και βαριές εκφράσεις

Δεν έχουν εκλέξει πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου και μέλη επιτροπών

Άνω-κάτω είναι οι Δήμοι Ευόσμου-Κορδελιού και Παύλου Μελά, οι οποίοι βρίσκονται εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, καθώς δεν μπόρεσαν να εκλέξουν μέχρι στιγμής πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου και μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής λόγω έλλειψης απαρτίας μετά την αποχή της αντιπολίτευσης. Και στους δύο δήμους η αντιπολίτευση κατηγορεί τη διοίκηση ότι δεν τήρησε το πνεύμα του νέου νόμου του «Κλεισθένη» για τις συνεργασίες στον δήμο.

Ειδικότερα, στον Δήμο Παύλου Μελά, η αντιπολίτευση κατηγορεί τον επανεκλεγέντα δήμαρχο Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη, για συγκρότηση διοίκησης μειοψηφίας και την απουσία προγραμματικών συνεργασιών. Aπό την ειδική συνεδρίαση απείχαν 21 από τους συνολικά 41 δημοτικούς συμβούλους από τις παρατάξεις «Ανατροπή» του Γιώργου Λίλτση, «Πόλη Μπροστά» της Σίσσυς Φραγκοπούλου και «Αλλάζω την πόλη μου» του Δημήτρη Δεληγιάννη.

Σε κοινό κείμενο διαμαρτυρίας που υπογράφουν οι επικεφαλής των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης ασκούν σφοδρή κριτική στον δήμαρχο Παύλου Μελά, στον οποίο καταλογίζουν αλαζονική, αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Παράλληλα, τον καλούν την ύστατη στιγμή να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου «για την εξεύρεση “κοινού τόπου” αναλογιζόμενος την ευθύνη που τον βαραίνει».

Δεμουρτζίδης: Ξεφτιλίζουν τους θεσμούς

Άμεση ήταν η αντίδραση του δημάρχου Παύλου Μελά τονίζοντας ότι «η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται. Τόσο καιρό είχαμε τους δημάρχους του… Facebook. Πλέον ανακαλύψαμε ότι υπάρχει και ο δήμαρχος του… μπουγατσατζίδικου! Πολύ σωστά διαβάζετε. Η αντιπολίτευση αποφάσισε πως είναι σημαντικότερο να πάει επιδεικτικά για καφεδάκι και μπουγάτσα από το να παραστεί στην πρώτη και σημαντικότερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σαμποντάροντας και σνομπάροντας την πολιτική διαδικασία και το ανώτερο δημοκρατικό όργανο του τόπου. Με αυτήν τους τη στάση όχι μόνο ξεφτιλίζουν τους θεσμούς, αλλά δεν τιμούν όσους τους επέλεξαν με την ψήφο τους για να τους εκπροσωπήσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ως εδώ, όμως, με τον δονκιχωτισμό, την αλαζονεία και τους ψευτορεβανσισμούς»

Μανδαλιανός: Η αντιπολίτευση εκβιάζει

Στον Δήμο Ευόσμου-Κορδελιού δεν πραγματοποιήθηκαν οι δημαιρεσίες, καθώς δεν προσήλθαν στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι τρεις από τις πέντε παρατάξεις της αντιπολίτευσης, και συγκεκριμένα των κ. Πέτρο Σούλα, Ιωάννη Καμαρινού και Ιωάννη Γιαννακόπουλου.

Με επιστολές τους ανέφεραν ότι δεν τηρήθηκε από την παράταξη του νέου δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού το πνεύμα του νέου νόμου «Κλεισθένη» για τις συνεργασίες στον δήμο. Από την πλευρά του, δύο μέρες πριν από τις δημαιρεσίες, ο νέος δήμαρχος με μια σκληρή ανακοίνωση έκανε λόγο για εκβιασμό.

Πηγή: ethnos.gr

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις