Απαγόρευση απόπλου στο καραβάκι «Άγιος Γεώργιος» στον Θερμαϊκό

Μετά από έλεγχο του Λιμενικού

Την απαγόρευση απόπλου στο καραβάκι «Αγιος Γεώργιος» που εκτελεί δρομολόγια από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς Περαία και Νέους Επιβάτες, και αντιστρόφως, διέταξε το Λιμενικό μετά από έλεγχο. Συγκεκριμένα, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης εντόπισαν κενά ασφάλειας και αποφάσισαν την απαγόρευση μέχρι την προσκόμιση βεβαίωσης ότι το καραβάκι είναι αξιόπλοο.

Παράλληλα, η Λιμενική Αρχή κινεί τη διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα αναφέρει ότι τοπικό κλιμάκιο επιθεώρησης πλοίων προέβη σε έκτακτη επιθεώρηση του Ε/Γ – Δ/Ρ «’Αγιος Γεώργιος» Ν.Π. 8681, κατά την οποία διαπιστώθηκαν «σοβαρές ελλείψεις σε θέματα ασφάλειας του πλοίου και των επιβαινόντων σε αυτό».

Ως εκ τούτου στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης προέβησαν χθες το μεσημέρι στην απαγόρευση απόπλου του «μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα οργανισμό».

Στη θέση του μπαίνει από σήμερα το καραβάκι «Ολυμπία». Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της «Karavakia Thessaloniki Waterbus», Νίκο Τσαμασλή, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιστρέψει το πλοίο “ Άγιος Γεώργιος ξανά στα δρομολόγια του ενώ από σήμερα όπως λέει το καραβάκι «Όλυμπία» θα αντικαταστήσει για λίγες μέρες τον « Άγιο Γεώργιο». «Γίνονται ήδη όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το καραβάκι μας να ξαναμπεί στο πρόγραμμα των δρομολογίων” σημείωσε ο κ. Τσαμασλής, επισημαίνοντας ότι η το τρίτο καραβάκι η «Ολυμπία» θα αρμενίζει από σήμερα στον Θερμαϊκό.

Δείτε επίσης:   Ανατροπή οχήματος με τραυματισμό στη διασταύρωση Χορτιάτη

“Η «Όλυμπία» αντικαθιστά και θα εκτελεί τα δρομολόγια του « Άγιος Γεώργιος» αλλά δεν θα προσεγγίζει το λιμάνι της Αγίας Τριάδας, αυτό όμως για λίγες μέρες μέχρι την επιστροφή του“ Άγιος Γεώργιος”. Όταν ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες από τις Λιμενικές Αρχές και ξαναμπεί στο πρόγραμμα και το τρίτο καραβάκι τότε θα ανακοινώσουμε και επίσημα την ακριβή μέρα που θα προστεθεί στο ημερήσιο πρόγραμμα δρομολογίων και το λιμάνι της Αγίας Τριάδας.

Σχετικές δημοσιεύσεις