Απαντάει η Τουρκία στις ΗΠΑ για τις προειδοποιήσεις

Συνεχίζεται το ντεμαράζ ανακοινώσεων από τις δύο χώρες

Απάντηση στις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι ενδέχεται να επιβάλλει σκληρές κυρώσεις στην τουρκική οικονομία, λόγω της συνεχιζόμενης εισβολής στη βορειοανατολική Συρία, έδωσε η Τουρκία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας διεμήνυσε αργά χθες το βράδυ ότι η Άγκυρα θα ανταποδώσει οποιοδήποτε μέτρο ληφθεί σε βάρος της εξαιτίας των προσπαθειών της να αντιμετωπίσει “την τρομοκρατία”

Η Τουρκία μάχεται εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων οι οποίες εγείρουν απειλή για την εθνική της ασφάλεια”, αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ. “Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι θα ανταποδώσουμε (…) οποιοδήποτε μέτρο ληφθεί σε βάρος μας”, προστίθεται στο κείμενο της τουρκικής διπλωματίας, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν προειδοποίησε νωρίτερα χθες ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε την κατάρτιση “πολύ σημαντικών” νέων κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας μετά την έναρξη της ευρείας κλίμακας επιχείρησης του τουρκικού στρατού εναντίον κουρδικών πολιτοφυλακών, προσθέτοντας ότι έχουν ειδοποιηθεί τραπεζικά ιδρύματα.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις