«Απαράδεκτη και αυθαίρετη ενέργεια η τουρκική εισβολή στην Συρία»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, καταδικάζει τις ενέργειες των Τούρκων

Την επιδρομή των τουρκικών στρατευμάτων στην Βόρεια Συρία σχολίασε ο κ. Αναστασιάδης, καταδικάζοντας τις ενέργειες του στρατού του Ερντογάν.

«Μια ακόμη απαράδεκτη και αυθαίρετη ενέργεια της Τουρκίας, η οποία καταδικάζεται, τουλάχιστον από τη δική μας οικογένεια, την ΕΕ, και δεν θεωρώ ότι δικαιολογείται καθ’ οιονδήποτε τρόπο», είπε ο κ. Αναστασιάδης, συμπληρώνοντας : «μια άλλη έκνομη ενέργεια, αυθαίρετη ενέργεια, χάριν της ικανοποίησης των τουρκικών συμφερόντων».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, το οποίο σημείωσε πως : «Η τουρκική εισβολή παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο και τον Καταστατικό Χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.Παράλληλα, υποσκάπτει την επιτευχθείσα πρόοδο στην καταπολέμηση του Da’ esh και δημιουργεί τις συνθήκες για δυναμική επιστροφή των τζιχαντιστών στις επηρεαζόμενες περιοχές», συνεχίζοντας «Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην αλλοίωση διά της βίας του δημογραφικού χαρακτήρα του τοπικού πληθυσμού στη βόρειο-ανατολική Συρία. Η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση θα προκαλέσει ευρεία ανθρωπιστική τραγωδία και μεγάλη αύξηση προσφυγικών ροών».

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις