Απίστευτη επιχείρηση στην Ταϊλάνδη: Βγήκαν σώα τα πρώτα παιδιά

Μέχρι στιγμής η επιχείρηση απεγκλωβισμού πηγαίνει καλά

Δάκρυα χαράς στην Ταϊλάνδη και σε ολόκληρο τον κόσμο από την επιτυχή, μέχρι στιγμής, επιχείρηση απεγκλωβισμού των παιδιών, τα οποία για 16 ημέρες παγιδεύτηκαν μέσα σε σπηλιά μαζί με τον προπονητή τους.

Συγκεκριμένα, εγκλωβίστηκαν στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ από τις 23 Ιουνίου, όταν παρά τις προειδοποιήσεις για τους κινδύνους από τους μουσώνες, μπήκαν στη σπηλιά και το νερό έφτασε σε επίπεδο που τους παγίδευσε.

Τα πρώτα αγόρια έχουν ήδη βγει από τη σπηλιά και οι πληροφορίες που μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία σε όλο τον κόσμο, κάνουν λόγο για τα πρώτα έξι παιδιά. Η επιλογή εκείνων που θα απεγκλωβίζονταν πρώτοι έγινε μετά από την εξέτασή τους από γιατρό το Σάββατο, λίγες ώρες πριν δοθεί η εντολή να ξεκινήσει η αποστολή για τη διάσωσή τους.

Σχεδόν οκτώ ώρες αφού αποφασίστηκε να ξεκινήσει η επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσής τους, τα δυο πρώτα παιδιά απομακρύνθηκαν και είναι σώα, όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο.

Την πληροφορία επιβεβαίωσαν και οι Ταϊλανδοί βατραχάνθρωποι -Thai Navy Seals- που συνδράμουν στην επιχείρηση διάσωσης και ανακοίνωσαν στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook ότι στις 19:47 τοπική ώρα (15:47 ώρα Ελλάδος), τέσσερα από τα 12 παιδιά έχουν απεγκλωβιστεί. Λίγα λεπτά αργότερα, βγήκαν στην επιφάνεια άλλα δύο παιδιά, ανεβάζοντας τον αριθμό των παιδιών που έχουν διασωθεί στα έξι.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις