Απλήρωτοι εργαζόμενοι ζητούν τα δεδουλευμένα από το Δήμο Θεσσαλονίκης

dimotiko symvoulio thessalonikis

Τι συζητήθηκε στο σημερινό συμβούλιο

Το θέμα των απλήρωτων εργαζόμενων της 3Κ τέθηκε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο από τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνο Φούντα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΔΘ υποστήριξε πως 489 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν στις 2 Οκτωβρίου είναι απλήρωτοι δύο μήνες. “Οι περισσότεροι έπιασαν δουλειά μετά από μακροχρόνια ανεργία. Άλλοι είναι πολύτεκνοι και τρίτεκνοι, κάποιοι έρχονται από άλλους νομούς που νοικιάζουν στη Θεσσαλονίκη και από άλλες περιοχές που πηγαινοέρχονται με το αυτοκίνητο και δίνουν χρήματα σε βενζίνες” ανέφερε ο κ. Φούντας.

“Τον Οκτώβριο θα τον πληρωθούν είτε στις 10 είτε στις 15 Δεκεμβρίου. Αν δεν συμβεί μέχρι τις γιορτές δεν μπει η υπόλοιπη μισθοδοσία αυτοί οι άνθρωποι δεν θα κάνουν γιορτές. Περιμένουμε από τη διοίκηση να τοποθετηθεί” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φούντας.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας δήλωσε: “Έχει ολοκληρωθεί από το τμήμα της μισθοδοσίας ο έλεγχος, γίνεται ένας δευτερογενής έλεγχος στα εντάλματα για να μην γίνει κάποιο λάθος πάνω στη βιασύνη και αδικήσουμε κάποιον εργαζόμενο”. “Στις 2 Δεκεμβρίου τελειώνει η προθεσμία και εφόσον όλοι οι φάκελοι είναι πλήρεις θα κλείσει η μισθοδοσία. Στις 10 του μηνός θα πληρωθεί ο Οκτώβριος. Μέχρι τις 27 αισιοδοξούμε ότι θα καταφέρουμε να πληρώσουμε τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο και το πρώτο τμήμα του Ιανουαρίου για να κάνουμε καλά Χριστούγεννα” κατέληξε.

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος τόνισε αρχικά πως έχει αποδείξει στην πράξη και με κόστος κατά το παρελθόν ότι έβαλε πλάτη για τους εργαζόμενους πηγαίνοντας ακόμη και κατηγορούμενος στα δικαστήρια για το δικαίωμά τους στην εργασία.

Ζήτησε να υπάρχει κάποια λογική σε αιτήματα και διεκδικήσεις σχολιάζοντας πως η πληρωμή των νεοπροσληφθέντων έχει διευθετηθεί αλλά υπάρχουν κάποιες τεχνικές δυσκολίες. “Οι όποιες καθυστερήσεις δεν είναι θέμα διοίκησης. Δεν είναι ο δήμαρχος που θα συμπληρώσει τις καταστάσεις. Είναι θέμα διαδικαστικό. Δεν καταλαβαίνω τον αναβρασμό που υπάρχει. Οφείλουμε να έχουμε μια κάποια ενσυναίσθηση”.

Πηγή: www.thesstoday.gr

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις