Αποφάσεις για έργα στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Σειρά αποφάσεων στη χθεσινή συνεδρίαση

Την υλοποίηση του προγράμματος «Κατασκηνώσεις ΑμεΑ 2018» από τον Δήμο Θεσσαλονίκης ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο χθες, Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018, στη διάρκεια της 8ης τακτικής συνεδρίασης.

Το πρόγραμμα αφορά στη μίσθωση κατασκηνωτικών εγκαταστάσεων, πιστοποιημένης επιχείρησης φιλοξενίας Ατόμων με Αναπηρία στους νομούς Χαλκιδικής, Πιερίας, Θεσσαλονίκης και Καβάλας, με στόχο τη φιλοξενία 38 ατόμων που κατοικούν στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Η φιλοξενία θα διαρκέσει 15 ημέρες, από τον Αύγουστο έως και τον Σεπτέμβριο, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στις οικονομικά αδύναμες οικογένειες.

Σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι προαναφερόμενες θέσεις, θα δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής και σε άλλα άτομα, οι οικογένειες των οποίων διαμένουν μόνιμα στο Δήμο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα πάντα με τα εισοδηματικά κριτήρια.

Έγκριση συνδιοργάνωσης ημερίδας: «Μπορείς και εσύ»

Την συνδιοργάνωση ημερίδας με θέμα: «Μπορείς και εσύ» από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «The Tipping Point» και τον σύλλογο «Περπατώ», ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ημερίδα, που αφορά στην ενεργοποίηση και την κοινωνική ενσωμάτωση Ατόμων με Αναπηρία θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου 2018, από τις 18.00 έως τις 22.00, στην Αίθουσα Νερού του Δημαρχείου.

Η εκδήλωση δεν επιβαρύνει οικονομικά τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Δείτε επίσης:   Συναντήσεις του Γιάννη Μπουτάρη με Αμερικανούς και Νοτιοκορεάτες (ΦΩΤΟ)

Έγκριση εκτέλεσης και τρόπου δημοπράτησης του έργου συντήρησης κτιρίων Δήμου Θεσσαλονίκης

Την εκτέλεση και τον τρόπο δημοπράτησης του έργου «Συντήρηση κτιρίων Δήμου Θεσσαλονίκης» ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο. Η σχετική μελέτη περιλαμβάνει επεμβάσεις συντήρησης και επισκευής σε δημοτικά κτίρια στα οποία στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και μικρής έκτασης παρεμβάσεις και διαμορφώσεις για βελτίωση της λειτουργικότητας από φθορές που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου.

Η τεχνική περιγραφή αφορά κτίρια τα οποία βρίσκονται στις οδούς:

Παπαρηγοπούλου 7
Σ. Μουστακλή 1
Ηρώων 4
Αλεξανδρείας 59
Αγγελάκη 13
Σκεπαστού 10 καθώς και τους ακόλουθους χώρους
Δημοτικό Θέατρο Άνετον
Κτίρια των εποπτειών καθαριότητας
Δημοτικές βιβλιοθήκες
Εποπτείες πρασίνου και
ΜΕΝΤ (χώρος βοηθητικού γηπέδου)

Παράλληλα, θα υλοποιηθούν συντηρήσεις στα Κέντρα Επανάχρησης (ΚΕ), στα κτίρια της Πρόνοιας και σε όποιο άλλο δημοτικό κτίριο απαιτηθεί.

Το έργο περιλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2018, με προϋπολογισμό 610.000€.

Η εκτέλεση των εργασιών θα γίνει με εργολαβία κατόπιν Ανοιχτού Δημόσιου Μειοδοτικού Διαγωνισμού με το σύστημα προσφοράς με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης επί του τιμολογίου της μελέτης, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις