Αποστολάκης: «Ηθική και ιερή παρακαταθήκη για όλους η θυσία του σμηναγού Ηλιάκη»

Σκοτώθηκε σε αερομαχία με τουρκικό αεροπλάνο στις 23 Μαΐου του 2006

Εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, που σκοτώθηκε σε αερομαχία με τουρκικό αεροπλάνο, στις 23 Μαΐου του 2006, πραγματοποιήθηκαν σήμερα για 13η συνεχόμενη χρονιά στην Κάρπαθο, και συγκεκριμένα στο μνημείο που έχει αναγερθεί προς τιμή του.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι με αίσθημα ανυπόκριτου δέους και υπερηφάνειας αποδίδονται σήμερα τιμές στον ήρωα σμηναγό Ηλιάκη, που έπεσε εν ώρα καθήκοντος μένοντας συνεπής στον όρκο που έδωσε και πιστός στο κάλεσμα της πατρίδας.

«Έχοντας δώσει και εγώ ο ίδιος αυτόν τον όρκο, και έχοντας προσωπική άποψη και εμπειρία για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν τα στελέχη μας σε στεριά, θάλασσα και αέρα, για να εκτελέσουν τη δύσκολη αποστολή τους, σας λέω ότι: Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις φέρουν εις πέρας αυτή την αποστολή στο ακέραιο, με υψηλή εθνική συνείδηση και αποφασιστικότητα. Αυτό έπραξε και ο Κώστας εκείνη την ημέρα. Εκτέλεσε την αποστολή του, στέλνοντας για ακόμη μία φορά το μήνυμα, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα επιτρέψουν ποτέ την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από κανέναν. Έπραξε το καθήκον του με αυτοθυσία και αυταπάρνηση», δήλωσε ο κ. Αποστολάκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις