Αρχισε η νέα σχολική χρονιά στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Με τους αγιασμούς στα σχολικά συγκροτήματα

Με τις καθιερωμένες τελετές αγιασμού των σχολείων ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου: “Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως κ. κ. Βαρνάβα και του Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρου Κυρίζογλου πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος που φιλοξενεί τα 1ο, 6ο, & 7ο Νηπιαγωγείων – 1ο, 2ο & 12ο Δημοτικών Αμπελοκήπων. Ο Μητροπολίτης και ο Δήμαρχος σε σύντομο χαιρετισμό τους ευχήθηκαν καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Δήμαρχος παρευρέθηκε επίσης στους αγιασμούς του 13ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων καθώς και του 5ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Μενεμένης στον Άγιο Νεκτάριο (Δενδροπόταμος).

Στους αγιασμούς των σχολείων του δήμου παραβρέθηκαν επίσης δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος γονέων και κηδεμόνων.

Η σχολική χρονιά 2019-2020 ξεκινάει με εξασφαλισμένες τις πιστώσεις για λειτουργικές δαπάνες και συντηρήσεις των σχολείων παρά τις άγριες μειώσεις των πόρων αυτών που ξεπερνούν το 65%. Ο Δήμος μεταφέρει από δικούς του πόρους επιπλέον πιστώσεις, επειδή έχει προτάξει την παιδεία και την εκπαίδευση, τις οποίες έχει βάλει στην κορυφή της δημοτικής του προσπάθειας. Ευχόμαστε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή χρονιά με υγεία και χαρά”.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις