Αρχισε η τριήμερη γιορτή του μελιού στη Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Η καθιερωμένη γιορτή του μελιού άρχισε από σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Οι επισκέπτες στην τριήμερη εκδήλωση στο Πάρκο του Πεδίου του Άρεως μπορούν να ενημερωθούν για το μέλι και όλα τα πατάγωγα, να δουν κυψέλες με ζωντανές μέλισσες, τρόπους συλλογής και χρήσης των προϊόντων κυψέλης, επίδειξη τρύγου σε παραδοσιακή μελισσοκομική σκηνή, και πολλά άλλα.

Για 10η συνεχή χρονιά οι Θεσσαλονικείς θα απολαύσουν ένα γλυκό τριήμερο στο Πάρκο του Πεδίου του Άρεως. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, θα γίνεται συνεχής ενημέρωση των καταναλωτών από το προσωπικό του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας του ΑΠΘ.

Στη Γιορτή Μελιού θα προσφερθεί στους καταναλωτές μέλι με γιαούρτι και με λουκουμάδες. Συγκεκριμένα, ετοιμάζονται 10.000 λουκουμάδες, 1.000 κιλά γιαούρτι και 100 κιλά μέλι.
Όλα τα προϊόντα που θα διατεθούν θα είναι ελεγμένα για την αγνότητα και τη γνησιότητά τους από το Εργαστήριο Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας του ΑΠΘ.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της 10ης Γιορτής Μελιού:
Παρασκευή 6/10/2017
9:30-12:00 Ενημέρωση μικρών παιδιών δημοτικών σχολείων για τις μέλισσες από το προσωπικό του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας του ΑΠΘ
19:00 Τελετή έναρξης-Χαιρετισμοί
19:30 «H Νοημοσύνη των Φυτών», ομιλία από τον Ομ. Καθηγητή του ΑΠΘ Ανδρέα Θρασυβούλου
20:30 Ανοιχτή συζήτηση μεταξύ του κοινού, των παραγωγών και των επιστημόνων του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας του ΑΠΘ

Δείτε επίσης:   Στους 30 οι νεκροί από σεισμό και τσουνάμι στην Ινδονησία

Σάββατο 7/10/2017
16:00-18:00 Τα παιδιά ζωγραφίζουν ετικέτες μελιού. Γραμματοχυμός-Εργαστήριο Γραφιστικής Τέχνης
18:00-19:00 Θέατρο σκιών «Ο Καραγκιόζης μελισσοκόμος» με τον Σταύρο Γκουρλίτσα
21:00-23:00 Μουσική βραδιά με το καλλιτεχνικό σχήμα Muses of Greece

Κυριακή 8/10/2017
11:00-13:00 Τα παιδιά ζωγραφίζουν ετικέτες μελιού. Γραμματοχυμός-Εργαστήριο Γραφιστικής Τέχνης
16:00-18:00 «Περνά-Περνά η μέλισσα» Kid’s Fun Factory
18:00-19:00 Θέατρο σκιών «Ο Καραγκιόζης μελισσοκόμος» με τον Σταύρο Γκουρλίτσα
20:00 Μουσική βραδιά με το συγκρότημα Trio Cubari (υπό την αιγίδα του Ωδείου Σείριος)

Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαγειρική με προϊόντα κυψέλης από τον σεφ Γιώργο Παλησίδη (Σάββατο 12:00-14:00 και Κυριακή 13:00-15:00).
Η 10η Γιορτή Μελιού διοργανώνεται από το Εργαστήριο Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας του ΑΠΘ, τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και την 5η Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σχετικές δημοσιεύσεις