Χαμός στο twitter για την επιστροφή του νόμου… Παπαθεμελή

Επικές οι ατάκες

Εμπρός πίσω, που λέει και ο Περίανδρος Πόπωτας. Εποχές… Παπαθεμελή ετοιμάζεται να ζήσει η Ελλάδα, η οποία δέχεται ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα από τον νέο ποινικό κώδικα. Πριν πάμε στα του σήμερα, καλό είναι να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Ήταν Φεβρουάριος 1994 και ο Στέλιος Παπαθεμελής προκαλεί με μια απόφασή του τις πιο επικές διαμαρτυρίες που έγιναν ποτέ στην Αθήνα. Τι ήταν αυτό; Ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης είχε καταφέρει να ενώσει όλους τους Έλληνες και να τους οδηγήσει από τα μπαρ, τα club και τα μπουζούκια στην πλατεία Συντάγματος! Ο λόγος ήταν ο νόμος που απαγόρευε στα νυχτερινά μαγαζιά να λειτουργούν μετά τις 2.00 τα ξημερώματα.

Η απόφαση είχε βγάλει στους δρόμους του Αθηναίους, οι οποίοι μόλις έκλειναν τα μαγαζιά πήγαιναν στην πλατεία Συντάγματος και συνέχιζαν το γλέντι! Οι εικόνες με τα «ξενύχτια» στο Σύνταγμα μονοπωλούσαν τότε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης!

Τότε δεν υπήρχαν τα Social Media και δεν μπορούσες να εκφράσεις την άποψη σου δημόσια. Τώρα όμως υπάρχει το Twitter! Μια, δύο -και τρεις στο τσακίρ κέφι- αναρτήσεις και καθάρισες! Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, οι χρήστες πήραν τα όπλα τους και άρχισαν να πυροβολούν κατά ριπάς.

Οι περισσότεροι θυμήθηκαν τον νόμο Παπαθεμελή, ενώ άλλοι έστρεψαν τα βέλη τους κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Δεν έλειψαν, δε, και αυτοί που συνδύασαν αυτή την εξέλιξη με την ποινή φυλάκισης σε περίπτωση που κάποιος βρίζει τα θεία. Παράλληλα, έδωσαν νέες ιδέες, όπως για παράδειγμα αυτόφωρο σε όποιον συλληφθεί να τρώει σουβλάκι τη Σαρακοστή!

Πηγή: www.in.gr

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις