Χρ. Γιαννούλης: «Χωρίς σχέδιο και επιπόλαια η πολιτική της κυβέρνησης για το προσφυγικό»

GIANNOULIS

Καυστικός σε πολλά θέματα

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης Χρήστος Γιαννούλης συμμετείχε σήμερα το πρωί σε συζήτηση με τους δημοσιογράφους Απ. Λυκεσά και Σ. Πουλημένη στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 FM”. Μεταξύ άλλων δήλωσε: Για το προσφυγικό: “Χωρίς σχέδιο και επιπόλαια η πολιτική της κυβέρνησης για το προσφυγικό που είναι πολύ σημαντικό θέμα για να το βάλουμε στη φθηνή κομματική αντιπαράθεση. Πέρα από την αύξηση των ροών ιδιαίτερα οξυμένο είναι το πρόβλημα των ασυνόδευτων ανηλίκων. Δυστυχώς δεν υπάρχει ο παραμικρός κυβερνητικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του προβλήματος πέρα από την αστυνομική διαχείριση του.”

Για το πρόβλημα αδειοδότησης των ιαματικών λουτρών Πόζαρ: “Η απειλή λουκέτου σε 34 ιαματικές πηγές, είναι αποτέλεσμα πολυετών παραλείψεων, προχειρότητας και αδιαφορίας. Τα λουτρά Πόζαρ με την πίεση και την πολιτική ευθύνη όλων μας δεν θα κλείσουν. Αν όμως με τη λήξη της παράτασης λειτουργίας που έλαβαν δεν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης, ελλοχεύει ο κίνδυνος να περάσουν σε ιδιώτες.”

Για τους εργαζόμενους στα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ στην Κεντρική Μακεδονία: “Πρέπει να ληφθούν γενναίες πολιτικές αποφάσεις για τους 480 εργαζόμενους στα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ, σε επτά περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας. Αποτελούν ένα ξεχωριστό και δυναμικό κομμάτι του εργασιακού δυναμικού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πρέπει να βρεθεί το νομικό πλαίσιο –χωρίς να παραβιάζεται το Σύνταγμα– ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.”

Για τη Μακεδονία: “Όποιος θέλει να τιμήσει τη Μακεδονία, δεν αρκεί μόνο να γυαλίζει τις προτομές των Μακεδονομάχων όπως ο κύριος Ζέρβας ή να βγάζει λόγους όπως ο κύριος Τζιτζικώστας. Ας κοιτάξουμε να επιλύσουμε τα προβλήματα των πολιτών για να είναι πραγματικά ισχυρή η Μακεδονία μας.”

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις