Χρ. Γιαννούλης: “Γιατί τόσο βιασύνη της ΠΚΜ για την ΜΕΑ;”

GIANNOULIS

Αποχώρησαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο δύο μέλη της παράταξης

Την έντονη αντίθεσή του για την απόφαση της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να προχωρήσει στη γνωμοδότηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) εκφράζει ο Χρήστος Γιαννούλης.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Κοιτάμε Μπροστά” κάνει λόγο για βιαστική κίνηση από την πλευρά της διοίκησης. Παράλληλα, η παράταξη θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προσφύγει δικαστικά.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της παράταξης:

“Παραβιάζοντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες και επιδεικνύοντας περισσή σπουδή η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησε σήμερα στη γνωμοδότηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) ανατολικού τομέα Π.Κ.Μ. στην οποία εντάσσεται και η 1η Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ) Ανατολικού Τομέα ΠΕ Θεσ/νίκης.

Την έντονη αντίθεση τους εξέφρασαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Λάζαρος Τόσκας και Αθανάσιος Χειμώνας που αποχώρησαν καταγγέλοντας τη διαδικασία και προειδοποιώντας ότι η παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά» θα προσφύγει και δικαστικά για να ακυρωθεί η διαδικασία.

Επισημαίνουμε πως εφόσον η μονάδα είναι χωροθετημένη στην Θεσσαλονίκη και οι συνέπειες του έργου αφορούν στους κατοίκους της και στον περιβάλλοντα χώρο, αρμόδια για να εξετάσει το θέμα είναι η Μητροπολιτική Επιτροπή της Θεσσαλονίκης και όχι η Επιτροπή Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Χρήστος Γιαννούλης, επικεφαλής της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά» με δήλωση του επισημαίνει το παράδοξο της διαδικασίας.

«Λίγες ημέρες πριν ορκιστούν οι νέοι περιφερειακοί σύμβουλοι και η διοίκηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, εγκρίθηκε μέσω… παράκαμψης γνωμοδότηση για μονάδα αποβλήτων ανατολικού τομέα. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρακάμπτοντας διαδικασίες και τυπικές φόρμες, προσπάθησε με επιμονή να γνωμοδοτήσει υπέρ της μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων παρά το γεγονός πως μία σειρά τεχνικών δεδομένων καταρρίπτουν κάθε επιχείρημα για την σπουδή και την βιασύνη της Περιφέρειας και μάλιστα λίγες ημέρες πριν την ορκωμοσία.»

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις