Χρ. Γιαννούλης: “Πολιτικό έγκλημα τα σχέδια της κυβέρνησης για το μετρό Θεσσαλονίκης”

GIANNOULIS

Συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις εξελίξεις για το μετρό

Παρωδία χαρακτήρισε την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο την απόσπαση των αρχαιοτήτων του Μετρό από τον σταθμό Βενιζέλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης Χρήστος Γιαννούλης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΕΡΤ1.

Ο Χρ. Γιαννούλης χαρακτήρισε πολιτικό έγκλημα την πρόθεση της κυβέρνησης να υιοθετήσει τη λύση της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαίων και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην έντονη αντίδραση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων οι οποίοι δήλωσαν αποφασισμένοι να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και να προχωρήσουν και σε απεργία διαρκείας, ώστε να αποτρέψουν την απόσπαση των αρχαίων.

Στη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσφέρθηκε να παραχωρήσει το χρόνο που δικαιούνταν ως μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου, στον πρώην πρόεδρο της «Αττικό Μετρό» Γιάννη Μυλόπουλο, πρόταση η οποία δεν έγινε δεκτή από το προεδρείο.

«Δυστυχώς το θέμα μας δεν είναι το μετρό. Είναι η απόφαση ενός Πρωθυπουργού που μίλησε με το μαξιλάρι του και εμφανίστηκε ξαφνικά μια μέρα και έφερε τα πάνω κάτω. Είναι μια διάθεση πολιτικού ρεβανσισμού και ένα σύμπλεγμα κατά του Γιάννη Μπουτάρη και των άλλων δυνάμεων που έχουν συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια να παραμείνουν τα αρχαία. Δεν είναι το μετρό το ζήτημα της αποψινής συζήτησης. Είναι το πώς η Νέα Δημοκρατία θα δικαιώσει το παρελθόν της, που είναι πολύ γκρίζο» σημείωσε κλείνοντας την παρέμβαση του ο Χρήστος Γιαννούλης.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις