Χρ. Γιαννούλης: “Βυθίζουν ξανά την πόλη στο τέλμα”

Αντίδραση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της παράταξης “Κοιτάμε Μπροστά”

Τις κινήσεις της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας για το μετρό Θεσσαλονίκης και της αποκοπή των αρχαιοτήτων από το σταθμό Βενιζέλου στηλιτεύει με ανακοίνωση ο Χρήστος Γιαννούλης.

Σε δήλωσή του αναφέρει:

Για αύριο το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, έχει συγκαλέσει σύσκεψη φορέων για το ακανθώδες ζήτημα που προέκυψε μέσα από την αμετροέπεια της κυβέρνησης για την υπόθεση του μετρό της Θεσσαλονίκης.

Η συνύπαρξη αρχαίων και μετρό ήταν μία κοινή συμφωνία αυτής της πόλης, των φορέων και των ανθρώπων που πονάμε και αγαπάμε αυτήν την πόλη και βλέπουμε το μετρό ως μία δημόσια υπηρεσία και όχι ως μία μπίζνα για κατασκευαστές και εργολάβους. Ξαφνικά ένας νέος Έλγιν, όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί», ένας νέος Νέρωνας κατά μία άλλη εκδοχή έρχεται και βάζει φωτιά σε μία πόλη.

Χωρίς καμία διαβούλευση ειδικών, απλά “όλες μου οι γνώσεις είναι φήμες και διαδόσεις”. Διαβουλεύτηκε δεν ξέρω εγώ με ποιον μέσα σε τρεις μέρες και η προεργασία ετών έρχεται και ανατρέπεται για να αλλάξει ένας σχεδιασμός και να ξαναβυθίσει την πόλη και σε τεχνικό και σε πολιτικό αλλά και εσύ ιστορικό τέλμα.

Κάνω μία έκκληση προς όλους να υπογράψουν το ψήφισμα της κίνησης Μπουτάρη για την διάσωση της πολιτιστικής πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως θα κάνουμε και εμείς και η παράταξη “Κοιτάμε Μπροστά” και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Αφελείς και θεωρητικές δεσμεύσεις για τρία μουσεία σε ένα στρατόπεδο, το οποίο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θέλουν να επιστρέψει στο Υπουργείο Άμυνας ενώ αποδόθηκε στους πολίτες, δεν πείθουν και ανησυχούν.

Να πω τέλος στον κύριο Τζιτζικώστα ότι τελείωσε πια η μάχη των εντυπώσεων για τη Μακεδονία. Άρα μπορεί κάλλιστα να ανοίξει το ψηφιδωτό και στην αυριανή σύσκεψη να καλέσει όχι μόνο τους φορείς που συμφωνούν μαζί του a priori αλλά και άλλους για να γίνει ουσιαστική συζήτηση. Όπως και τον κύριο Γ. Μυλόπουλο τον οποίο ξαφνικά τον έχουν ξεχάσει όλοι”.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις