Δ. Κουτσούμπας: “Κάλεσμα για συνεχή δράση ενόψει νέας καπιταλιστικής κρίσης” (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ομιλία του γ.γ. του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη

Την ανάγκη τα λαϊκά κινήματα να είναι σε ετοιμότητα εξέφρασε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που μίλησε σε εκδήλωση με θέμα: «Πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και οι Θέσεις του ΚΚΕ».

Ο Δ. Κουτσούμπας έκανε γνωστό πως από την επόμενη Τρίτη αρχίζουν οι κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα ενάντια στο νέο συνδικαλιστικό νόμο.

Σχολιάζοντας όσα είπε πριν από μερικές ημέρες ο πρωθυπουργός για τους εργαζομένους ο γγ του ΚΚΕ σημείωσε πως: “δεν υπάρχει πρόθεση να επανέλθει ο μέσος μισθός στα προ κρίσης επίπεδα. Και δεν υπάρχει, γιατί οι ανάγκες της καπιταλιστικής παραγωγής απαιτούν φθηνή εργατική δύναμη, απαιτούν τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων, γιατί αυτή είναι η προϋπόθεση της ανάπτυξης. Η καπιταλιστική ανάπτυξη πατάει πάνω στη σφαγή των δικαιωμάτων των εργαζόμενων.

Παράλληλα τόνισε πως “όσο περνάει ο καιρός, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε όλο και περισσότερο ‘καινούρια’ προβλήματα που προκύπτουν, κυρίως από την αστάθεια του διεθνούς καπιταλιστικού συστήματος, την πιθανή, νωρίτερα ίσως από ό,τι αρχικά αναμενόταν, νέα καπιταλιστική κρίση που θα αγκαλιάζει τα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη.

Ο ελληνικός λαός, η νεολαία, δεν πρέπει να εφησυχάζουν. Καλούμε σε συνεχή δράση, με ανάπτυξη πολύμορφων πρωτοβουλιών και δράσεων, ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τους πολέμους, τις επεμβάσεις, για την αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ, χωρίς βάσεις και πυρηνικά, για την Ειρήνη, τη συνεργασία και την Φιλία των λαών”.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις