“Δεν γνώριζα ότι είμαι έγκυος και πανικοβλήθηκα” ισχυρίζεται η νεαρή μητέρα

thessaloniki xarilaou harilaou vrefos polykatoikia

Για την εγκατάλειψη του παιδιού της

“Δεν γνώριζα ότι είμαι έγκυος”. Αυτά είναι τα λόγια που είπε η 24χρονη Ελληνίδα, που φέρεται να είναι η μητέρα στην  υπόθεση εγκατάλειψης βρέφους, που αποκαλύφθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη,

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται ο ΑΝΤ1,, υποστήριξε ότι όταν γέννησε το παιδί ξαφνικά το μεσημέρι, πανικοβλήθηκε και δεν ήξερε τι να κάνει. Το νεογέννητο εντοπίστηκε τυλιγμένο σε σεντόνι, μαζί με τον ομφάλιο λώρο, στην είσοδο πολυκατοικίας στην  περιοχή του Χαριλάου, περίπου στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης.

Την αστυνομία ειδοποίησαν οι γείτονες, ενώ το βρέφος παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το μετέφερε στο Ιπποκράτειο.

Λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε η 24χρονη σε διαμέρισμα, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την περιοχή, όπου είχε βρεθεί το εγκαταλειμμένο νεογνό.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως η 24χρονη έφερε στον κόσμο το παιδί, μέσα στο σπίτι της, περίπου στις 12 το μεσημέρι, σήμερα. Μαζί της ήταν ο σύντροφος και ο αδελφός της. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο και κατά την εξέταση διαπιστώθηκε ότι δεν είχε αποκολληθεί ο πλακούντας, οπότε οδηγήθηκε στην αίθουσα τοκετών.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, η σωματική της υγεία είναι καλή. Καλή χαρακτηρίζεται και η κατάσταση της υγείας του νεογέννητου, που νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στη Μονάδα Εντατικής Νεογνών του ΕΣΥ στο Ιπποκράτειο.

Πηγή: www.ant1news.gr

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις