Διαμαρτυρία μετά… μουσικής

Μία από τις πιο φιλήσυχες και… μελωδικές διαμαρτυρίες βίωσε την Κυριακή η Θεσσαλονίκη. Εκατοντάδες μουσικοί, που την πλειοψηφία τους παίζουν στον δρόμο, έκαναν μαζική εμφάνιση και γέμισαν με νότες την Παραλία της πόλης προσφέροντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία στους Θεσσαλονικείς που εκμεταλλευόμενοι τον εξαιρετικό καιρό έκαναν την βόλτα τους.

Η παρουσία τους αυτή δεν ήταν τυχαία, αφού θέλησαν να διαμαρτυρηθούν με τον τρόπο αυτό στην προ ημερών προσαγωγή ενός μουσικού με την κατηγορία της επαιτείας. Αυτή η πρωτόγνωρη ενέργεια ήταν αρκετή για να ενώσει του καλλιτέχνες οι οποίοι δεν έκλεισαν κάποιο δρόμο, ούτε πήγαν έξω από το κτίριο κάποια αρχής, αλλά έπιασαν το πόστο τους από τον Λευκό Πύργο μέχρι το Μακεδονία Παλάς κι έπαιξαν μουσική, τραγούδησαν, χόρεψαν κι έστειλαν πάνω απ’όλα ένα όμορφο μήνυμα, πως η μουσική δεν είναι επαιτεία, είναι η χαρά τη ζωής και οι μουσικοί του δρόμου δε ζητιανεύουν, αλλά θέλουν να δώσουν λίγο χρώμα στην, πολλές φορές, μουντή ζωή μας.

Ελπίζουμε να μην ξαναχρειαστεί να δούμε τους μουσικούς να ενώνουν τις… νότες τους για τέτοιους λόγους, παρά μόνο για ευχάριστα γεγονότα, με την ευχή οι αρχές, δήμος και αστυνομία, να αντιληφθούν τη διαφορά της μουσικής από την επαιτεία…

<

p style=»text-align: justify»>

Σχετικές δημοσιεύσεις