Διαμαρτυρία στη Νεάπολη για την επίθεση σε βάρος του 12χρονου μαθητή

thessaloniki neapoli gymnasio sxoleio gymnasio neapolis

Σήμερα το απόγευμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα  στη Νεάπολη στη Θεσσαλονίκη για την επίθεση που δέχθηκε χθες, μαθητής Α’ γυμνασίου από το Ιραν, έξω από γυμνάσιο.

Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστική διαμαρτυρία στις 18:00 στο «Ρολόι» στη Νεάπολη από την αναρχική μαθητική ομάδα «Αταξία». Σημειώνεται ότι το περιστατικό κατήγγειλε χθες στην Αστυνομία ο διευθυντής του σχολείου.

«Άγνωστοι κουκουλοφόροι του χάραξαν με μαχαίρι το χέρι και τον απείλησαν να μην ξαναπάει στο σχολείο. Απειλές εκτόξευσαν και σε βάρος συμμαθήτριάς του», είπε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη για το περιστατικό, ο πρώην πρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Νεάπολης-Συκεών, Γιάννης Λαθήρας.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η αστυνομία για το περιστατικό

«Από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διερευνάται καταγγελία 12χρονου αλλοδαπού μαθητή, υπηκόου Κουβέιτ, για περιστατικό που φέρεται να έλαβε χώρα σήμερα το πρωί, κοντά σε Γυμνάσιο, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, κατά τη μετάβασή του στο σχολείο, δύο άγνωστα νεαρά άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηρίστηκα του προσώπου τους, τον προσέγγισαν και αφού τον ακινητοποίησαν, ωθώντας τον στο έδαφος, τον απείλησαν λεκτικά και του προξένησαν εκδορές στο αριστερό χέρι, με μαχαίρι.

Αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, που διενεργήθηκε άμεσα, ώστε να αποσαφηνιστούν τα χαρακτηριστικά της υπόθεσης, με βάση τα ιατροδικαστικά ευρήματα και το λοιπό προανακριτικό υλικό».

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις