Διάσωση μεταναστών σε Λέσβο, Αλεξανδρούπολη και Σάμο

Περισσότερα από 100 άτομα

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Λέσβο, την Αλεξανδρούπολη και την Σάμο.

Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι έξι αλλοδαπών προέβη, πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX κατά τη διάρκεια περιπολίας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018».

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε επί της ακτής, στην περιοχή «Αγ. Θεόδωροι», πολυεστερικό σκάφος, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Τσόνια Λέσβου, ενώ συνελήφθησαν δύο εκ των είκοσι έξι αλλοδαπών, ηλικίας 25 και 27 ετών, ως χειριστές της λέμβου που τους μετέφερε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα τριών αλλοδαπών προέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή Θρακικού Πελάγους.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη, στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση τιους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Δείτε επίσης:   Εννέα συλλήψεις μελών σπείρας διακίνησης ναρκωτικών

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

Σαράντα τέσσερις αλλοδαποί διασώθηκαν προέβη και στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Σχετικές δημοσιεύσεις