Δήμος Θερμαϊκού: Ζητά παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Τι ζητά η δημοτική αρχή

Ενα και πλέον χρόνο μετά τις βροχές και τις καταστροφές, ο δήμος Θερμαϊκού ζητά νέα εξάμηνη παράταση της παραμονής της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά παράταση, που αιτείται ο δήμος, ο οποίος επλήγη πέρυσι το φθινόπωρο από σφοδρές πλημμύρες και έντονα καιρικά φαινόμενα. Όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση, εξαιτίας της μεγάλης έκτασης των καταστροφών και της περαιτέρω επιβάρυνσης της κατάστασης μετά τις καταρρακτώδεις βροχές και τις έντονες χιονοπτώσεις του περασμένου χειμώνα, δεν κατέστη μέχρι στιγμής εφικτή η πλήρης αποκατάσταση των παραλιών, των πρανών και της οδοποιίας.

Δείτε επίσης:   23 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Αττική

Δεδομένου ότι το καθεστώς παραμονής του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λήγει -μετά την τελευταία παράταση- στις 7/12/2017 και λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος των ζημιών, και τη μεγάλη έκταση του δήμου Θερμαϊκού, οι δημοτικές αρχές έχουν ήδη αιτηθεί νέα παράταση, μέχρι τις 7/6/2018.

Στόχος είναι η ολοκλήρωση των υπολειπόμενων εργασιών, οι οποίες περιλαμβάνουν την αποκατάσταση της αγροτικής και αστικής οδοποιίας, των πρανών, του παραλιακού μετώπου στη θέση Πάλιουρα Επανομής, που κρίνεται και άμεσης ανάγκης, του παραλιακού μετώπου Νέας Μηχανιώνας και τέλος, της οδού Θεσαλονίκης- Ν. Μηχανιώνας στις θέσεις Κερασιά (νεκροταφεία) και Ν. Μηχανιώνα (αντλιοστάσιο της Ε.Υ.Α.Θ.).

Σχετικές δημοσιεύσεις