Δήμος Θερμαϊκού: Ζητά παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Τι ζητά η δημοτική αρχή

Ενα και πλέον χρόνο μετά τις βροχές και τις καταστροφές, ο δήμος Θερμαϊκού ζητά νέα εξάμηνη παράταση της παραμονής της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά παράταση, που αιτείται ο δήμος, ο οποίος επλήγη πέρυσι το φθινόπωρο από σφοδρές πλημμύρες και έντονα καιρικά φαινόμενα. Όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση, εξαιτίας της μεγάλης έκτασης των καταστροφών και της περαιτέρω επιβάρυνσης της κατάστασης μετά τις καταρρακτώδεις βροχές και τις έντονες χιονοπτώσεις του περασμένου χειμώνα, δεν κατέστη μέχρι στιγμής εφικτή η πλήρης αποκατάσταση των παραλιών, των πρανών και της οδοποιίας.

Δεδομένου ότι το καθεστώς παραμονής του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λήγει -μετά την τελευταία παράταση- στις 7/12/2017 και λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος των ζημιών, και τη μεγάλη έκταση του δήμου Θερμαϊκού, οι δημοτικές αρχές έχουν ήδη αιτηθεί νέα παράταση, μέχρι τις 7/6/2018.

Στόχος είναι η ολοκλήρωση των υπολειπόμενων εργασιών, οι οποίες περιλαμβάνουν την αποκατάσταση της αγροτικής και αστικής οδοποιίας, των πρανών, του παραλιακού μετώπου στη θέση Πάλιουρα Επανομής, που κρίνεται και άμεσης ανάγκης, του παραλιακού μετώπου Νέας Μηχανιώνας και τέλος, της οδού Θεσαλονίκης- Ν. Μηχανιώνας στις θέσεις Κερασιά (νεκροταφεία) και Ν. Μηχανιώνα (αντλιοστάσιο της Ε.Υ.Α.Θ.).

Συντάκτης 

Ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία ως ρεπόρτερ στο αθλητικό ρεπορτάζ. Εργάστηκε επί σειρά ετών στον αθλητικό Τύπο και στο ραδιόφωνο ενώ συνεργάστηκε με πολιτικές, πανελλήνιας εμβέλειας και ομογενειακές εφημερίδες. Οπως άλλωστε το επιτάσσει η εποχή, μεταπήδησε στον ηλεκτρονικό Τύπο, τον οποίο υπηρετεί ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων (ελεύθερο ρεπορτάζ, κοινωνικό, εκκλησιαστικό, πολιτικό κτλ). Είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου), της IFJ (International Federation of Journalists) και της AIPS (International Sports Press Association).

Σχετικές δημοσιεύσεις