Δωρεάν μετακίνηση στις κλινικές ζητούν φοιτητές Ιατρικής του ΑΠΘ

Mε ευθύνη της σχολής

Πρόβλημα με τη μετακίνηση φοιτητών του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ σε κλινικές νοσοκομείων, όπου θα παρακολουθούν μαθήματα, θα προκύψει από το επόμενο εξάμηνο, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, σε κείμενό τους προς την Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ.  Στο κείμενο, που έχουν συντάξει φοιτητές του τρίτου έτους και προσυπέγραψαν περίπου 150 φοιτούντες από τα έξι έτη του Τμήματος Ιατρικής, ζητείται επίλυση του προβλήματος με δωρεάν μετακίνηση με ευθύνη της Σχολής.
«Εμείς, οι φοιτητές του Γ’ έτους του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, διαπιστώσαμε ένα ζήτημα που μας απασχολεί έντονα το τελευταίο διάστημα.

Από το επόμενο εξάμηνο (εαρινό), το οποίο ξεκινά στις 24 Φεβρουαρίου 2020, θα παρακολουθούμε πλέον, καθημερινά, πολύωρα μαθήματα σε Κλινικές, εντός και εκτός της πόλης της Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς, το 1/3 των συμφοιτητών μας (περίπου 100 φοιτητές) που θα παρακολουθεί μαθήματα εκτός πόλης (Κλινικές Παπαγεωργίου και Παπανικολάου), θα πρέπει να μεταφέρεται εκεί με ατομική ευθύνη είτε με ιδιωτικά οχήματα είτε με αστική συγκοινωνία. Η πρώτη λύση είναι ιδιαίτερα δαπανηρή για τους φοιτητές, ενώ η δεύτερη -αντίστοιχα- αρκετά χρονοβόρα και δυσχερής, λόγω και της προβληματικής κατάστασης των αστικών συγκοινωνιών της πόλης» επισημαίνεται στο κείμενο.

Οι τριτοετείς φοιτητές της Ιατρικής Σχολής πραγματοποίησαν χθες κινητοποίηση στην Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, με τη στήριξη του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής του ΑΠΘ. Μετέφεραν επίσης στον κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, καθηγητή Θεόδωρο Δαρδαβέση, το πρόβλημα και κατέθεσαν το αίτημα της δωρεάν μετακίνησης των συναδέλφων με ευθύνη της Σχολής. «Διεκδικούμε από τους αρμόδιους φορείς -με τα μέσα που διαθέτουν- να επιληφθούν του οξυμένου αυτού ζητήματος, που αποτελεί απόρροια της συνεχούς μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» επισημαίνεται στο κείμενο της ομάδας φοιτητών του Γ’ έτους Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.

Πηγή: ΑΠΕ

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις