Εγκρίθηκε από την Ε.Ε. το Brexit σε χρόνο-ρεκόρ

Πλέον απομένει η έγκριση από το βρετανικό Κοινοβούλιο

Η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες είχε σε… κεντρικό πλάνο το Brexit, ωστόσο όλα τέλειωσαν πολύ νωρίτερα από όσο θα περίμενε κανείς. Οι ηγέτες της ΕΕ χρειάστηκαν λιγότερο από μία ώρα για να εγκρίνουν το προσχέδιο της συμφωνίας μεταξύ Βρετανίας και Ευρώπης.

“Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εγκρίνει τη συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κοινότητα Ατομικής Ενέργειας”, γράφουν οι 27 στα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής, προσθέτοντας τη βούλησή τους για την εδραίωση της “όσο το δυνατόν πιο στενής” σχέσης με το Λονδίνο μετά το Brexit.

Αυτό σημαίνει πως πλέον όλα είναι στα χέρια της Τερέζα Μέι. Η βρετανίδα πρωθυπουργός θα πρέπει να καταφέρει να “περάσει” την συμφωνία για το Brexit από το βρετανικό κοινοβούλιο. Αποστολή κάθε άλλο παρά εύκολη, ειδικά αν σκεφτούμε το τσουνάμι παραιτήσεων στην κυβέρνησή της και τις σφοδρές αντιδράσεις στην χώρα της μετά την δημοσιοποίηση της συμφωνίας που πέτυχε η Μέι με την ΕΕ για το Brexit.

«Αυτή είναι η συμφωνία, το βρετανικό κοινοβούλιο να την εγκρίνει» ήταν το μήνυμα Γιούνκερ.

Για τις 12:00 έχει προγραμματιστεί συνάντηση της ΕΕ με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, ενώ στις 13:00 θα γίνει κοινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της έκτακτης Συνόδου Κορυφής.

Πηγή: newsit.gr

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις