Είδαν… φως στην Περαία

Σε εξέλιξη η εγκατάσταση φωτιστικών τύπου Led στο Δήμο Θερμαϊκού

Αλλάζει πρόσωπο και αποκτά μια φωτεινή όψη ο Δήμος Θερμαϊκού με την εγκατάσταση και λειτουργία των νέων φωτιστικών σωμάτων τύπου Led.

Το πολυαναμενόμενο έργο, προϋπολογισμού 3.301.376,00 ευρώ, ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα από την περιοχή της Περαίας, με την οδό Ανθέων να βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης και τις Φιλίππου και Αμπελοκήπων να ξεκινάνε άμεσα. Οι εργασίες προχωράνε με εντατικούς ρυθμούς και σε καθημερινή βάση, με στόχο την πλήρη ολοκλήρωση εντός χρονικού διαστήματος περίπου έξι (6) μηνών.

Τα 4.500 νέα φωτιστικά και οι 10.000 λαμπτήρες προς αντικατάσταση των υπαρχόντων, που αφορά η επένδυση, είναι νέας τεχνολογίας τύπου Led. Η επιλογή αυτή έγινε αφενός, επειδή προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας φωτισμό με μεγάλες δυνατότητες κατευθυντικότητας και ομοιομορφίας και αφετέρου, επειδή παρέχει μεγάλης κλίμακας εξοικονόμηση ενέργειας (υπολογισμένη κοντά στο 60%), αφού μπορούν να καλύπτονται οι απαιτήσεις του για την ασφάλεια οχημάτων και πεζών με φωτιστικά πολύ μικρότερης ενεργειακής κατανάλωσης.

Δείτε επίσης:   Τι θα ισχύσει με το επίδομα στέγασης - Ποιοι το δικαιούνται

Με σεβασμό προς το περιβάλλον, παρέχεται καθαρής και προηγμένης τεχνολογίας φωτισμός, με τη χρήση λιγότερης ενέργειας από τις συμβατικές λύσεις, επιτυγχάνοντας έτσι δραστική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Ως εκ τούτου, συνιστά την καλύτερη λύση φωτισμού, στο πλαίσιο ανάπτυξης μορφών πράσινης ενέργειας, ενώ εναρμονίζεται απόλυτα με ευρωπαϊκά πρότυπα και κανονισμούς.

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα, δε, περιλαμβάνουν :

Την υψηλότατη διάρκεια ζωής – μεγαλύτερη ανθεκτικότητα.
Τη μη εκπομπή θερμότητας.
Τη μη ύπαρξη υδραργύρου (έχει απαγορευτεί η χρήση του).
Την εξαιρετική αποδοτικότητα.
Την καλύτερη απόδοση φωτισμού, που συνεπάγεται τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων κατά τη διάρκεια της νύκτας, καθώς και της εγκληματικότητας και του αισθήματος φόβου των δημοτών, βάσει διεθνών μελετών.

Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν τελικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, που μπορεί να αποτυπωθεί συνοπτικά και ενδεικτικά σε δύο νούμερα:

63,24% , το ποσοστό μείωσης των εκλυόμενων ρύπων.
414.022,57 ευρώ, η ετήσια μείωση της δαπάνης οδοφωτισμού.

Related posts