Εκδήλωση για την Ανακύκλωση – Επαναχρησιμοποίηση στο δήμο Νεάπολης – Συκεών

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Πολυδύναμου Κέντρου Νεότητας

Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Ανακύκλωση-Επαναχρησιμοποίηση-Μείωση αποβλήτων» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 11 π.μ., 26 Νοεμβρίου 2017, στην αίθουσα του Πολυδύναμου Κέντρου Νεότητας του δήμου Νεάπολης – Συκεών,  Ζακκα 25 Νεάπολη, με κεντρικό ομιλητή τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλο.

Την εκδήλωση διοργανώνουν, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων, 18-26 Νοεμβρίου, οι δημοτικές παρατάξεις του δήμου Νεάπολης – Συκεών

Αυτόνομη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση (ΑυΡΑ), Αλληλεγγύη Πολιτών και Οικολογία  Αλληλεγγύη, που θέτουν ως προτεραιότητα την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος και διαχείρισης των απορριμμάτων.

Δείτε επίσης:   Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου σε συνεργασία με τον ΟΗΕ

Η εκδήλωση εντάσσεται σε μια μεγάλη προσπάθεια ενεργοποίησης της κοινωνίας, η οποία, σε συνεργασία με τους μαζικούς φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι απαραίτητο να υιοθετήσει μια νέα σύγχρονη αντίληψη για το περιβάλλον και την ανθρώπινη δραστηριότητα και να αποκτήσει οικολογική συνείδηση.  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι πολίτες θα ενημερωθούν για το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, το οποίο αποσκοπεί στον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων της παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων, με τη μείωση του συνολικού αντικτύπου της χρήσης πόρων και τελικά την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας.

Προτεραιότητα για όλους μας πρέπει να είναι η πρόληψη παραγωγής αποβλήτων και ακολουθεί  η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση καθώς και άλλες μορφές ανάκτησης όπως η κομποστοποίηση.

Το μήνυμα της εκδήλωσης είναι ότι «η προσπάθεια αυτή θα έχει συνέχεια και διάρκεια. Είναι η αρχή για τη δημιουργία ενός Μετώπου όλων των πολιτών  για την προστασία του Περιβάλλοντος».

Σχετικές δημοσιεύσεις