Εκλογές νέων Πρυτανικών αρχών αύριο στο ΑΠΘ

thessaloniki ktirio prytanias apth

Οι υποψήφιοι και οι τάσεις

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την εκλογή νέων Πρυτανικών αρχών στο ΑΠΘ. Το εκλεκτορικό σώμα θα κληθεί αύριο να επιλέξει το νέο Πρύτανη και τους τέσσερις Αντιπρυτάνεις, με τις υποψηφιότητες να είναι δύο και έντεκα αντίστοιχα. Για την ανάδειξη του νέου πρύτανη θα αναμετρηθούν ο καθηγητής του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών, Θεόδωρος Λαόπουλος που έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και ο καθηγητής του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, Νίκος Παπαϊωάννου, που υποστηρίζεται από ένα ευρύ φάσμα πανεπιστημιακών.

Ο φερόμενος μέχρι πριν από λίγους μήνες ως υποψήφιος αντιπρύτανης εκ μέρους της «Συσπείρωσης Πανεπιστημιακών» Άρης Στυλιανού, Πρόεδρος του ΚΘΒΕ και Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών, δεν έθεσε τελικά υποψηφιότητα, ενώ το όνομα του ακούγεται για μία θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Ωστόσο από το χώρο της «Συσπείρωσης» προέρχονται δύο ακόμη υποψήφιοι Αντιπρύτανεις.

Αποτελεί ερώτημα αν θα επηρεάσει τις Πρυτανικές εκλογές η πρόσφατη απόφαση της ΑΔΙΠ, όπου φίλα προσκείμενος στη ΝΔ Καθηγητής του ΑΠΘ αντιτάχθηκε σθεναρά στην πρόθεση του ΑΠΘ για τη δημιουργία νέων τμημάτων.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις