Ελεύθερος ο μαθητής που απείλησε με όπλο συμμαθητή του στην Κρήτη

Θα δικαστεί τον Απρίλιο

Ελεύθερος αφέθηκε προς το παρόν ο ανήλικος, με σκοπό να δικαστεί στις 29 Απριλίου.

Ο νεαρός που απείλησε με ψεύτικο όπλο συμμαθητή του , θα δικαστεί για αυτό, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούσε η αστυνομία. Παράλληλα, βρέθηκε εκτός σχολείου ένας ακόμη ανήλικος, ο οποίος, όντας εξωσχολικός, είχε στην κατοχή του ένα μαχαίρι.

Αμφότεροι θα δικαστούν στις 29 Απριλίου την ίδια ημέρα.

Ο 15χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας και απειλής κατ’ εξακολούθηση, ενώ ο 17χρονος, για παράνομη οπλοφορία.

Στις δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισης του 15χρονου, έκανε λόγο για ένα εξαιρετικό παιδί που το προηγούμενο διάστημα δεχόταν πίεση από τον συμμαθητή του και πως τα όσα συνέβησαν χθες το πρωί στο ΕΠΑΛ Μοιρών, ήταν η αντίδραση σε αυτή την επιθετική συμπεριφορά.

Όπως τόνισε ο κ. Ζαχαρίας Λυπάκης:

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παιδί, από καλή οικογένεια και καλό μαθητή. Αυτή είναι η εικόνα που μας περιγράφουν και από το σχολείο. Ο 15χρονος υποστήριξε ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε πέσει θύμα προκλήσεων από τον συγκεκριμένο συμμαθητή, που ισχυρίζεται ότι απειλήθηκε με το όπλο. Εκείνος είναι πιο μεγαλόσωμος και επιθετικός και όπως ο 15χρονος είπε, αναγκάστηκε να αντιδράσει έτσι, έχοντας αγανακτήσει από αυτή τη συμπεριφορά».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του ανήλικου, δήλωσε ότι ο 15 χρονος ισχυρίστηκε ότι βρήκε σε ερειπωμένο κτίσμα τη ρέπλικα όπλου, ενώ σε ότι αφορά το περιστατικό, δήλωσε ότι ο συμμαθητής του δεν τρομοκρατήθηκε όταν εκείνος του έδειξε το όπλο, αλλά γέλασε.

Όσον αφορά τις διαφορές που αντιμετώπιζαν τα παιδιά, όπως δήλωσε ο κ. Λυπάκης, αφορούσαν τα χωριά τους.

«Απ’ ότι είπε ο 15χρονος είχαν θέματα σχετικά με τα χωριά τους και ποιο είναι το χωριό που έχει τους πιο δυνατούς άντρες και τέτοια ζητήματα, που συχνά συναντάει κανείς στις εφηβικές παρέες», σημείωσε ο συνήγορος της υπεράσπισης του μαθητή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις