Ελλάδα και Τουρκία να τα βρουν μόνες τους, δηλώνει ο γ.γ. του ΝΑΤΟ

Τι δήλωσε χθες από την Ολλανδία

Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ που ζητά από Ελλάδα και Τουρκία να τα… βρουν.

Ο γ.γ. της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, μέλη της οποίας είναι τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία, βρέθηκε χθες στην Ολλανδία, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας Μαρκ Ρούτε. Από τη Χάγη ζήτησε από τις δυο χώρες να τα… «βρουν».

«Υπάρχουν, ως γνωστόν, διαφορές μεταξύ των δυο χωρών. Καλώ την Τουρκία και την Ελλάδα να λύσουν τις διαφορές τους σε πνεύμα καλής γειτονίας και στο πλαίσιο διμερών συναντήσεων», είπε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ. Χαιρέτισε δε την πρόσφατη συνομιλία ανάμεσα στους δυο πρωθυπουργούς, Αλέξη Τσίπρα και Μπιναλί Γιλντιρίμ. Δεν… σχολίασε ότι μετά από αυτή, οι Τούρκοι αμφισβήτησαν την ελληνική κυριαρχία στα Ίμια και ισχυρίστηκαν (μπροστά του κιόλας χωρίς ο ίδιος να αντιδράσει) ότι Τούρκοι κομάντος ανέβηκαν σε ελληνική βραχονησίδα για να κατεβάσουν την ελληνική σημαία!

Ο γ.γ. της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας απέκλεισε και το ενδεχόμενο παρέμβασης του ΝΑΤΟ στις ελληνοτουρκικές διαφορές. «Δεν θεωρώ ότι θα ήταν χρήσιμο να εισέλθει το ΝΑΤΟ στα συγκεκριμένα θέματα, που προκαλούν προβλήματα, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από την Ελλάδα και την Τουρκία».

Δείτε επίσης:   Αυστηρό μήνυμα Ερντογάν προς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

Φρόντισε όμως να… χρυσώσει και το «χάπι». «Και οι δυο χώρες, Ελλάδα και Τουρκία, είναι δυο πολύτιμοι σύμμαχοι και μέλη της Συμμαχίας για αρκετές δεκαετίες», τόνισε. Και πρόσθεσε: «Και οι δυο συμβάλλουν στις αποστολές, τις επιχειρήσεις και στη συλλογική άμυνα με διάφορους τρόπους, κάτι που χαιρετίζουμε».

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις