ΕΛΤΑ: Οι υπάλληλοι καταγγέλλουν απολύσεις στα ήδη υποστελεχωμένα ταχυδρομεία

Απολύουν τους εργαζομένους «χωρίς να δίνουν λύση», λένε

Ότι απολύονται εργαζόμενοι, την ώρα που τα ΕΛΤΑ είναι ήδη υποστελεχωμένα, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν, αποτέλεσμα αυτού είναι να μπαίνει «λουκέτο» στα καταστήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Μετά την ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ μας για το επικείμενο κλείσιμο έντεκα Ταχυδρομείων του νομού Θεσσαλονίκης λόγω απόλυσης των εκτάκτων εργαζόμενων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες η Διοίκηση του ΕΛ.ΤΑ. απάντησε με την εξής αμίμητη απόφαση.

Απολύει τους έκτακτους εργαζόμενους των 540€, σήμερα (17-01-20) χωρίς να δίνει λύση για το πώς θα λειτουργήσουν τα Ταχυδρομεία.

Δηλ. αποφασίζει τη Δευτέρα (20-01-20) να δουλέψουν τα Κατ/τα χωρίς να καλύπτονται τα κενά που ήδη υπάρχουν. Άρα εκ των πραγμάτων βάζει «λουκέτο» σε κάποια Κατ/τα και για κάποια άλλα αποφασίζει να υπολειτουργούν, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων, των πελατών, των πολιτών αυτού του νομού.

Επίσης, αποφασίζουν την απόλυση των εκτάκτων στη διανομή και στο Κέντρο Διαλογής Θεσσαλονίκης στις 31-01-2020. Πως νομίζουν ότι μπορεί να εκτελείται η διανομή και η διαλογή της αλληλογραφίας και των δεμάτων;

ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ χωρίς προγραμματισμό χωρίς σχέδιο, χωρίς καμιά πρόβλεψη. Απλά εμμονή σε αδιέξοδες και απραγματοποίητες λύσεις.

ΚΑΛΟΥΜΕ,

τη Διοίκηση του ΕΛ.ΤΑ. να αφουγκραστεί τις επιπτώσεις από τις «ναπολεόντιες» αποφάσεις της. Η εποχή του «αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν» έχει περάσει ευτυχώς ανεπιστρεπτί. Τα Κατ/α, η Διανομή και το Κ.Δ.Θεσσαλονίκης δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς προσωπικό. Οποιεσδήποτε αποφάσεις χρειάζονται σχέδιο, μελέτη εφικτότητας και κυρίως χρονοπρογραμματισμό. Από «μαθητευόμενους μάγους» έχουμε χορτάσει.

ΚΑΛΟΥΜΕ,

τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση. Οι εργαζόμενοι στα Σωματεία της Θεσσαλονίκης δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση του Ταχυδρομείου.

ΚΑΛΟΥΜΕ,

την πολιτεία να αναλογιστεί τις ευθύνες της ώστε να κρατηθεί όρθιο το Ταχυδρομείο των 192 χρόνων προσφοράς στην ελληνική κοινωνία.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΩΤ. ΕΚΜ/ΣΗΣ ΕΛ.ΤΑ. Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (Πρόεδρος κος Κ.Γκιουλουμίδης)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠ. ΕΛ.ΤΑ. ΠΕΡΙΦ. Δ/ΝΣΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (ΚΛ1)

(Πρόεδρος κος Π.Καλαϊτζίδης)

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΩΝ ΠΕΡΙΦ. Δ/ΝΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

(Πρόεδρος κος Ι. Βαβίτσας)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ (Πρόεδρος κος Γ.Καρπούζης)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ-ΤΕΧΝΙΤΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ (Πρόεδρος κος Δ.Μαργιούλας)»

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις