Ενα ξεχωριστό πρωινό στο 9ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης!

 

Μία ξεχωριστή έκπληξη περίμενε χθες τους μικρούς μαθητές του 9ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (16 Οκτωβρίου), οι νηπιαγωγοί Μαρία και Σοφία Παγωνίδου, που ξεχωρίζουν για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις τους, διοργάνωσαν ένα ακόμη καταπληκτικό βιωματικό εργαστήριο, αυτή τη φορά με θέμα: «Πρότυπο υποδειγματικό πρωινό στο σχολείο».

Προσκεκλημένοι της εκδήλωσης ήταν οι γονείς των νηπίων, οι οποίοι δεν αρκέστηκαν στην παρουσία τους αλλά φόρεσαν τους σκούφους και τις ποδιές τους και έπιασαν… δουλειά. Προετοίμασαν όλα τα πιάτα των παιδιών, με το μενού του πρωινού να βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στους κανόνες της υγιεινής διατροφής, θέλοντας παράλληλα μέσα από αυτό να περάσουν το μήνυμά τους.

Επειδή πρέπει να υπάρχει αγωγή υγείας και εκπαίδευση στον τομέα της «Υγιεινής Διατροφής», η επιλογή των τροφίμων έγινε στην κατεύθυνση: «ΟΧΙ ΖΑΧΑΡΗ -ΟΧΙ ΑΛΑΤΙ -ΟΧΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ -ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΙΠΑΡΑ, ΝΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΟ ΦΑΓΗΤΟ».

Ετσι, το κάθε πιάτο περιείχε γάλα με βρώμη, μέλι και κανέλα, αυγό, μία φέτα με ταχίνι και μέλι, ένα μπολάκι με φρούτα και λαχανικά, δηλαδή σταφύλι, ρόδι, μπανάνα, μανταρίνι, ντομάτα, αγγουράκι και φυσικά καρπούς της εποχής, όπως φρέσκα καρύδια.

Δείτε επίσης:   Στο Δήμο Θεσσαλονίκης πέρασαν τέσσερα κτίρια της Α' προβλήτας του λιμανιού

Και φυσικά δεν έλειψαν οι εκπλήξεις… Η εκδήλωση, μετά από το θρεπτικότατο και υγιεινό γεύμα έληξε χορωδιακά,  με τις αδελφές νηπιαγωγούς Παγωνίδου να βάζουν τη μοναδική πινελιά τους. Συγκεκριμένα, με δικούς τους στίχους, πάνω σε μουσική του αξέχαστου Λουκιανού Κηλαηδόνη, τραγούδησαν το τραγούδι «Στα καρότα λέμε ΝΑΙ» μαζί με τους γονείς και τα παιδιά, οι οποίοι το καταδιασκέδασαν.

Σχετικές δημοσιεύσεις