Ένας νεκρός στη Γαλλία από την κακοκαιρία

5 τραυματίες, εκατοντάδες εγκατέλειψαν τις οικίες τους

Έναν νεκρό και τουλάχιστον πέντε τραυματίες άφησε πίσω του την Παρασκευή (13/12) η κακοκαιρία στη νοτιοδυτική Γαλλία. Ακόμη, 600 περίπου κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.

Οι σφοδροί άνεμοι που έπληξαν τα παράλια του Ατλαντικού και την ενδοχώρα δημιούργησαν ακραίες καταστάσεις στη χώρα, ενώ, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, ο θάνατος που άφησε πίσω της η κακοκαιρία αφορούσε έναν 70χρονο, ο οποίος προσέκρουσε με ταχύτητα πάνω σε δέντρο που έριξαν στο οδόστρωμα οι άνεμοι, με το αυτοκίνητό του.

Άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν από πτώσεις δένδρων στα οχήματά τους, από τους οποίους δύο άνδρες ηλικίας 45 και 22 ετών έχουν τραυματισθεί σοβαρά. Τρεις άλλοι οδηγοί τραυματίσθηκαν ελαφρά υπό παρόμοιες συνθήκες.

Περίπου 600 άνθρωποι απομακρύνθηκαν «προληπτικά» από τις κατοικίες τους σε οκτώ κοινότητες που βρίσκονται κοντά στη συμβολή των ποταμών Γκαβ ντε Πο και Ολορόν, οι οποίοι σήμερα το πρωί είναι πιθανό να προκαλέσουν πλημμύρες.

Το βράδυ της Παρασκευής, το νερό είχε αρχίσει να μπαίνει μέσα σε μερικά σπίτια στο χωριό Περεοράντ, διαπίστωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι πυροσβέστες έκαναν χθες περιπολίες στις εκκενωθείσες συνοικίες της κοινότητας για να πείσουν τους τελευταίους κατοίκους που αρνούνταν να φύγουν. Βοήθησαν επίσης δύο ανθρώπους που είχαν καταφύγει στη σκεπή του οχήματός τους και 15 ανθρώπους σε επτά οχήματα, μεταξύ των οποίων μία νταλίκα, τα οποία είχαν αποκλεισθεί από τα νερά σε γειτονική πόλη.

Επίσης, απομακρύνθηκαν προληπτικά 22 ένοικοι ενός οίκου ευγηρίας στην περιοχή.

Με πληροφορίες από: naftemporiki.gr, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις