Εντυπωσιακή η προσέλευση του κόσμου στο «Αβέρωφ»

Θα αναχωρήσει τις επόμενες ημέρες

Το θωρηκτό «Αβέρωφ» θα αναχωρήσει από την Θεσσαλονίκη τις επόμενες ημέρες και μετά από δύο πςερίπου μήνες στο λιμάνι της πόλης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 53 μέρες επισκεπτηρίου δέχτηκε 130.000 επισκέψεις, τη στιγμή που τα τελευταία δύο χρόνια που βρισκόταν στην Αθήνα είχε καταγράψει 120.000 επισκέψεις. Την Κυριακή, τελευταία ημέρα του επισκεπτηρίου, 6.500 άνθρωποι βρέθηκαν στο θωρηκτό, ενώ, σε σύγκριση με το Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο δέχεται κατά μέσο όρο 4.000 επισκέπτες την ημέρα, το «Αβέρωφ» κατέγραψε στη Θεσσαλονίκη κατά μέσο όρο 2.500 επισκέψεις ημερησίως.

Δείτε επίσης:   Επίσκεψη Δημάρχων της Κ. Μακεδονίας στο «Γ. Αβέρωφ»

Τις επόμενες ημέρες το «Αβέρωφ», ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, θα αποπλεύσει για το Φάληρο, για το επόμενο ταξίδι των 270 ναυτικών μιλίων, όμως το Πολεμικό Ναυτικό, μέσω του εκπροσώπου Τύπου του, υπογραμμίζει ότι παραμένει στη Βόρεια Ελλάδα και θα συνεχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία του με διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις.

Όπως, άλλωστε, έγινε γνωστό, αν το πλοίο δεν αναχωρήσει την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου από τη Θεσσαλονίκη και οι καιρικές συνθήκες καθυστερήσουν τον απόπλου του, τότε θα δεχτεί και πάλι κόσμο.

Σχετικές δημοσιεύσεις