Εντυπωσιακή πτήση του F-16 της ομάδας “Ζευς” – Το συγκινητικό μήνυμα του πιλότου (ΒΙΝΤΕΟ)

Η παρέλαση της Θεσσαλονίκης έκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο

Εντυπωσίασε και φέτος η επίδειξη επίδειξη από F-16 της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους, «Ζευς» που κόσμησε την παρέλαση της Θεσσαλονίκης.

Μετά το πέρας της παρέλασης, η ομάδα “Ζευς” έδωσε μια εντυπωσιακή “παράσταση” που χειροκροτήθηκε θερμά.

Ενα ξεχωριστό μήνυμα έστειλε μέσω από το πιλοτήριο του F-16C Block 52+ ο Επισμηναγός (Ι) Δημήτριος Βολακάκης. Είπε σε μήνυμα που ακούστηκε και στους πολίτες που ήταν στην παραλιακή Λεωφόρο και σε όσος παρακολουθούσαν από την τηλεόραση: “Τούτος εδώ ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. Χρόνια πολλά, Θεσσαλονίκη, χρόνια πολλά Μακεδονία, χρόνια πολλά Ελλάδα“.

Στον πιλότο μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και είπε: «Ο λαός είναι υπερήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αποδεικνύετε καθημερινά ότι τα φτερά των αεροσκαφών σας είναι προέκταση της ψυχής σας, του λαού και του έθνους μας. Η Υπέρμαχος Στρατηγός να σας προστατεύει και να σας εμψυχώνει».

Η ομάδα «Ζευς»

H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» (F-16 Demo Team) αποτελεί πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό έχει να διαδώσει την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας και την τόνωση του ηθικού τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της ελληνικής κοινωνίας, ενώ παράλληλα προβάλλει τη μαχητική ικανότητα και το γενικότερο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι τύπου F-16C Block 52+.

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: “Ταρακούνησαν” τη Θεσσαλονίκη τα ΟΥΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις