Επιχείρηση επιστροφής αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους

Με ειδική πτήση «charter»

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Αστυνομία, την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση επιστροφής αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν και Γεωργίας, υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας, με ειδική πτήση «charter» από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στην επιχείρηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συνηγόρου του Πολίτη, διερμηνέας του FRONTEX – Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής και εκπρόσωπος της Πρεσβείας του Πακιστάν στην Αθήνα.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σύμβασης, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF).

Συνολικά το 2018 έχουν επιστραφεί (94) αλλοδαποί καθώς έχουν πραγματοποιηθεί (5) εθνικές επιχειρήσεις επιστροφής (NRO’s) με προορισμό το Πακιστάν και την Γεωργία, και ειδικότερα:

• την 09-10 με (15) υπηκόους Πακιστάν και (2) υπηκόους Γεωργίας,
• την 19-06 με (16) υπηκόους Πακιστάν και (6) υπηκόους Γεωργίας,
• την 09-05 με ( 8) υπηκόους Πακιστάν και (6) υπηκόους Γεωργίας,
• την 18-04 με (22) υπηκόους Πακιστάν και (2) υπηκόους Γεωργίας και
• την 14-03 με (13) υπηκόους Πακιστάν και (4) υπηκόους Γεωργίας.

Δείτε επίσης:   Υπόγειοι κάδοι σκουπιδιών στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης

Παράλληλα, την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018, η χώρα μας συμμετείχε σε κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση επιστροφής, που διοργάνωσε και υλοποίησε η Ουγγαρία, υπό την οικονομική στήριξη και συντονισμό του FRONTEX – Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.

Συνολικά επεστράφησαν (32) υπήκοοι Αφγανιστάν στη χώρα καταγωγής τους, με ειδική πτήση «Charter» από τον αερολιμένα της Βουδαπέστης, στην οποία συμμετείχαν αποστολές από τη χώρα μας, τη Βουλγαρία, την Πολωνία και την Αυστρία.

Πιο αναλυτικά επεστράφησαν από την Αυστρία (25) άτομα, (2) από την χώρα μας, (2) από τη Βουλγαρία, (2) από την Ουγγαρία και (1) από την Πολωνία.

Σημειώνεται ότι την 8 Μαΐου 2018, η χώρα μας συμμετείχε σε μία ακόμη κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση επιστροφής με προορισμό το Αφγανιστάν, με διοργανώτρια χώρα την Ουγγαρία και υπό την οικονομική στήριξη

Σχετικές δημοσιεύσεις