Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής

Εκτακτο δελτίο από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από σήμερα το απόγευμα (21/01) αναμένεται να χαλάσει ο καιρός, με σφοδρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές.
Το μίνι κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για ολόκληρη τη χώρα
– Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
– Παροδικές χιονοπτώσεις και σε πιο πεδινές περιοχές στα βόρεια.

Πιο αναλυτικά θα περιοριστούν:
Την Κυριακή 21.01.2018
Α) Πιθανόν το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος, η κεντρική Μακεδονία (σ.σ. ανατολικότερα της Θεσσαλονίκης), η κεντρική Στερεά, η Μαγνησία και οι Σποράδες μέχρι το βράδυ.
Η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος, η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου μέχρι τη νύχτα. Από το βράδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα Δωδεκάνησα.
Β) Χιόνια θα πέσουν στα δυτικά και βόρεια ορεινά και τη νύχτα σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα.

Δείτε επίσης:   Με ήλιο αλλά και συννεφιές σήμερα Σάββατο ο καιρός

Την Δευτέρα 22.01.2018
Α) Πιθανόν νωρίς το πρωί η Θράκη. Μέχρι το μεσημέρι – απόγευμα το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και οι Κυκλάδες. Μέχρι το βράδυ τα Δωδεκάνησα.
Β) Χιόνια θα πέσουν μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά καθώς και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας (σ.σ. από τα 500 μέτρα), της κεντρικής Στερεάς, καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές στη βόρεια Ελλάδα. Ενδεικτικό υψόμετρο τα 300 έως 400 μέτρα.

Σχετικές δημοσιεύσεις