Επεισόδιο στην Πάτρα: Λαθροθήρας άνοιξε πυρ σε πολίτες

Ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς

Βρισκόταν πάνω σε τζετ σκι

Πρωτοφανείς καταστάσεις στο προστατευόμενο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου – Στροφυλίας στα σύνορα Αχαΐας και Ηλείας, καταγγέλλονται από μέλος της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μέλος της Κίνησης βρέθηκε χθες, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων στην περιοχή και δέχθηκε, μαζί με φίλους τους, τα πυρά λαθροθήρα που βρισκόταν πάνω σε τζετ σκι.

Ο Κ.Γ. δημοσιοποίησε το περιστατικό μέσω της ιστοσελίδας apokalypseis.com, πληροφορίες που επιβεβαίωσε αργότερα και το thebest.gr. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει το μέλος της ΟΙΚΙΠΑ, χθες στις 4 το απόγευμα κι ενώ βρισκόταν στην λιμνοθάλασσα του Πρόκοπου μαζί με φίλους του και προσπάθησε να καταγράψει μια ακόμη παράνομη επιδρομή λαθροθήρων.

Προσέγγισε το σημείο όπου βρίσκονταν ένας λαθροθήρας με τζετ σκι κι εκείνος πυροβόλησε εναντίον τους χωρίς ευτυχώς να τους τραυματίσει. Η παράνομη δράση του λαθροθήρα συνεχίστηκε και στο σημείο έφθασαν δύο περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ..

Το μέλος της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας που δέχθηκε την επίθεση και η παρέα του κλήθηκαν κι έδωσαν κατάθεση σε αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας εντός του Λιμεναρχείου Πάτρας καθώς υπήρξε αρχικά διαφωνία για το ποια υπηρεσία έπρεπε να αναλάβει το συμβάν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε βάρος του λαθροθήρα, σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, παράβαση του νόμου περί όπλων και παράβαση του νόμου περί θήρας, καθώς στην εν λόγω προστατευόμενη περιοχή απαγορεύεται αυστηρά το κυνήγι.

Πηγή: thebest.gr

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις