Εύβοια: Διπλό το μέτωπο της φωτιάς από την αναζωπύρωση

Εκτός ελέγχου τέθηκε η φωτιά στην Εύβοια-Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Μετά από αναζωπύρωση ένα μέτωπο καίει στο Κοντοδεσπότι – Δεύτερο μέτωπο κινείται στα ορεινά πάνω από τα Πολιτικά Ενισχύεται η δύναμη της πυροσβεστικής με δυνάμεις από Στερεά, Ήπειρο, Μακεδονία και Θεσσαλία
Μόλις έπεσε η νύχτα και τα εναέρια μέσα καθηλώθηκαν υπήρξε μια μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στην Εύβοια. Το μέτωπο που βρίσκεται κοντά στο χωριό Κοντοδεσπότι φούντωσε και διασπάστηκε. Πλέον υπάρχει μέτωπο που κινείται στα ορεινά πάνω από τα Πολιτικά ενώ υπάρχει ξανά κίνδυνος για τον οικισμό στο Κοντοδεσπότι, όπου ευτυχώς έγινε εκκένωση ήδη από τις 15:45.

Αν και μετά τις 20:00 οι άνεμοι είχαν πέσει σημαντικά στην περιοχή υπήρχαν αναζωπυρώσεις. Το έδαφος όπου έκαιγε το μέτωπο ήταν σε χαράδρα σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο και έτσι φαίνεται ότι η πυρκαγιά “ξέφυγε.

Εντολή εκκένωσης δόθηκε για την Μονή της Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοεπηκόου καθώς και για κατοίκους σπιτιών που βρίσκονται περιμετρικά των Ψαχνών. Προληπτικά εκκενώνεται και η παιδική κατασκήνωση «Λελούδα» στη Δάφνη Ψαχνών.

Δείτε επίσης:   Φωτιά στην περιοχή των Διαβατών

Τείχος προστασίας στήνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στα Ψαχνά.

Οι ελπίδες για αργότερα τη νύχτα έχουν επικεντρωθεί στην πτώση της έντασης των ανέμων και στην αύξηση της υγρασίας, ενώ από την τεράστια κινητοποίηση που επίσης έχει γίνει εγκαίρως, πλέον στο σημείο επιχειρούν 186 πυροσβέστες με 62 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, εθελοντές και 43 στρατιώτες, καθώς επίσης δύο οχήματα ΟΤΑ, 18 βυτιοφόρα, 11 μηχανήματα χωματουργικών εργασιών για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών έξω από τα Ψαχνά και συνολικά 13 εναέρια μέσα, εκ των οποίων 5 ελικόπτερα, 6 Canadair και 2 PZL.

Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και πραγματοποιούνται εκτροπές στα εξής σημεία:

Στο 16ο χλμ. της Εθνικής Οδού Χαλκίδας-Αιδηψού στον κόμβο Καστέλλα και στο 490 χλμ της Εθνικής Οδού Χαλκίδας-Αιδηψού στη διασταύρωση Πήλι.

Πληροφορίες από newsit.gr & news247.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις