Γ.Μπουτάρης: «Οργανωμένο σχέδιο εναντίον μου»

Συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης με τον Αλέξη Χαρίτση

Την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της κυβέρνησης στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για το περιστατικό βανδαλισμού του σπιτιού του, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης επισκέφτηκε τον κ. Μπουτάρη στο δημαρχείο και σε δηλώσεις που ακολούθησαν εμφανίστηκε «βέβαιος πως τέτοιες επιθέσεις φασίζουσας λογικής δεν πτοούν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, που παραμένει δυνατός και γενναίος».

«Καταδικάζουμε ως κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά τέτοιες πρακτικές και θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια του δημάρχου. Οι φασιστικές επιθέσεις δεν θα πτοήσουν κανέναν», πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης.

Ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε εκ νέου «οργανωμένο σχέδιο» τον βανδαλισμό του σπιτιού του, τονίζοντας πως οι δράστες δεν σεβάστηκαν την οικογένεια του. «Δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους, θέλησαν να φοβίσουν την οικογένειά μου και αυτό είναι απάνθρωπο», δήλωσε.

«Καλή συνεργασία που αποδίδει καρπούς στην πόλη»

Για καλή συνεργασία με τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης που «αποδίδει καρπούς στην πόλη», έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη.

«Στη διάρκεια της συνάντησης βάλαμε αρκετά θέματα στο τραπέζι. Τις δυνατότητες που ανοίγουν οι νέες προκηρύξεις του «Φιλόδημος». Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε νέα προγράμματα από τα οποία μπορεί να επωφεληθεί και ο δήμος Θεσσαλονίκης. Για τους δημοτικούς αστυνομικούς με ρύθμιση στη Βουλή διασφαλίζουμε πως μέχρι τις 29 Μαρτίου θα έχουν τοποθετηθεί οι αιτούντες στις θέσεις τους καθώς θα έχουν επιστρέψει από τα σωφρονιστικά ιδρύματα», δήλωσε ο κ.Χαρίτσης.

Δείτε επίσης:   Θεσσαλονίκη: Κατέληξε η γυναίκα που χτυπήθηκε από ΙΧ στην Αγ.Δημητρίου

Σε ανάλογο πλαίσιο και η τοποθέτηση του δημάρχου, ο οποίος αναφέρθηκε στο «καλό επίπεδο επικοινωνίας με τον υπουργό. Αυτή η συνεργασία έχει όλες τις προδιαγραφές να προχωρήσει ακόμη καλύτερα».

Ο κ. Μπουτάρης, πρόσθεσε, πως στο επίκεντρο βρέθηκε το πρόβλημα της σχολικής στέγης. «Συζητήσαμε για μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε μέσω ΣΔΙΤ για τα σχολεία. ‘Εχουμε έξι – εφτά ώριμες μελέτες που πρέπει να τις προχωρήσουμε γιατί έχουμε δεσμευμένα οικόπεδα», είπε.

Στη συνάντηση έδωσαν το παρών η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα και οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πέτρος Λεκάκης και Αστικής Ανθεκτικότητας, Γιώργος Δημαρέλος.

Νωρίτερα, τον υπουργό περίμεναν στην είσοδο του δημαρχιακού μεγάρου συμβασιούχοι της ΕΥΑΘ ζητώντας ανάκληση των απολύσεών τους. Ο κ. Χαρίτσης, τους κάλεσε την επόμενη εβδομάδα σε συνάντηση στην Αθήνα, δηλώνοντας πως θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να βρεθεί λύση, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Related posts