Γ. Μυλόπουλος: «Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα όσα αναφέρει η ΝΔ»

Για την υπόθεση απόκτησης ακινήτου του ΑΠΘ

«Τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της ΝΔ περί δήθεν μεθόδευσής μου για την αγορά κτιρίου από το ΑΠΘ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι απολύτως ψευδή και συκοφαντικά, καθώς ουδεμία σχέση έχω με τη συγκεκριμένη υπόθεση», τονίζει ο καθηγητής του ΑΠΘ και πρόεδρος του ΔΣ της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος.

«Η όποια εμπλοκή μου σε αυτήν έχει τυπικό χαρακτήρα και οφείλεται στην τότε ιδιότητά μου ως πρύτανη του ΑΠΘ» προσθέτει ο κ. Μυλόπουλος καταλήγοντας ότι επιφυλάσσεται «παντός νομίμου δικαιώματός» του.

Νωρίτερα, την παραίτηση του Γιάννη Μυλόπουλου, ζήτησε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την άσκηση ποινικών διώξεων που ζήτησε ο εισαγγελέας Διαφθοράς Βορείου Ελλάδας, για ακίνητο που απέκτησε το ΑΠΘ επί των ημερών που πρύτανης ήταν ο Γιάννης Μυλόπουλος.

Οι διώξεις βασίζονται σε έρευνα της οικονομικής αστυνομίας, από την οποία προέκυψε ότι το κτιριακό συγκρότημα που επελέγη, φέρεται να είχε πολεοδομικές αυθαιρεσίες και η εμπορική του αξία εκτιμήθηκε αρχικώς τέσσερις φορές κάτω από την προϋπολογιζόμενη δαπάνη.

Σχετικές δημοσιεύσεις