Γερμανία: 500.000 ευρώ αμοιβή για πληροφορίες για τη μεγάλη ληστεία του 1 δισ. ευρώ

Οι αρχές της Δρέσδης συνεχίζουν τις έρευνες

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι προσφέρει αμοιβή 500.000 ευρώ για οποιαδήποτε πληροφορία που θα βοηθήσει στη σύλληψη των ληστών που διέρρηξαν το μουσείο της Δρέσδης, γνωστό και ως «Πράσινος Θόλος», αρπάζοντας κοσμήματα και θησαυρούς ανεκτίμητης αξίας.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να λύσουμε αυτή την υπόθεση», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Σαξονίας, Χορστ Χορστ Κρέτσμαρ και ο εισαγγελέας, Κλάους Ρέβεκαμπ σε ανακοίνωσή τους.

«Προσφέροντας σήμερα αμοιβή μισού εκατομμυρίου ευρώ για την παροχή στοιχείων που οδηγούν στη σύλληψη των δραστών οι οποίοι εισέβαλαν στον Πράσινο Θόλο στη Δρέσδη, οι ερευνητές κάνουν ένα ακόμη σημαντικό βήμα για να φέρουν πίσω τα κλεμμένα αντικείμενα και να συλλάβουν τους υπευθύνους», τόνισαν οι δύο άνδρες.

Επιπλέον, η αστυνομία ανέφερε ότι ομάδα 40 ερευνητών εργάζεται για τη διαλεύκανση της υπόθεσης ενώ των ερευνών ηγείται το τμήμα δίωξης οργανωμένου εγκλήματος των κρατικών εισαγγελέων της Σαξονίας.

Η ληστεία της περασμένης Δευτέρας, η οποία χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως «η ληστεία του αιώνα», έχει αφήσει τους ερευνητές μπερδεμένους ακόμα και αν το οπτικοακουστικό υλικό από την κάμερα ασφαλείας δείχνει δύο άνδρες να εισβάλουν μέσα από ένα παράθυρο με κάγκελα.

Οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες τονίζουν ότι η πολιτιστική αξία των κλοπιμαίων, που περιλαμβάνει τρία σετ κοσμημάτων του 18ου αιώνα, είναι μεγαλύτερη από την αγοραία τους αξία και φοβούνται ότι τα κοσμήματα θα κοπούν και θα πουληθούν σε μικρότερα κομμάτια.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του μουσείου, στα κλεμμένα συγκαταλέγονται δέκα κοσμήματα και θησαυροί που έφεραν συνολικά αρκετές «εκατοντάδες» διαμάντια, ανάμεσά τους ένα σπαθί του οποίου η λαβή είναι επικαλυμμένη με εννέα μεγάλα διαμάντια και 770 μικρά διαμάντια, καθώς και τρία σετ κοσμημάτων με διαμάντια και ρουμπίνια ανεκτίμητης αξίας. Ανάμεσά τους ένα διαμάντι 49 καρατίων γνωστό ως το λευκό της Δρέσδης ή ως λευκό διαμάντι της Σαξονίας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις