Γερμανία: Ιδιοκτήτης εστιατορίου δώρισε την επιχείρηση στους υπαλλήλους μετά από δολοφονική ρατσιστική επίθεση

Την έδωσε στους δύο υπαλλήλους του που είχαν βάρδια εκείνη την ημέρα

Ο ιδιοκτήτης του τουρκικού εστιατορίου στο Χάλε της Γερμανίας, που τον περασμένο μήνα είχε γίνει στόχος δολοφονικής ρατσιστικής επίθεσης, δώρισε το κατάστημα στους δύο υπαλλήλους του που είχαν βάρδια εκείνη την ημέρα.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του εστιατορίου μετά την επίθεση, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος παρέδωσε στα δύο αδέρφια Ισμέτ και Ριφάτ Τεκίν έναν φάκελο με μία επιστολή και ένα κλειδί.

«Εύχομαι στους διαδόχους μου πολλή δύναμη για να ξεπεράσουν τα τρομερά γεγονότα της 9ης Οκτωβρίου και ελπίζω να έχουν πολλούς πελάτες από διαφορετικές κουλτούρες και θρησκείες», έγραψε ο Ιτσέτ Κατζάκ απευθυνόμενος στους πρώην υπαλλήλους του, παραδίδοντάς τους τα κλειδιά του καταστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την επίθεση ένας 20χρονος πελάτης βρήκε τραγικό θάνατο, όταν ένας νεοναζιστής που είχε προηγουμένως επιτεθεί σε Συναγωγή και είχε σκοτώσει μία γυναίκα, τον πυροβόλησε εν ψυχρώ.

Ένας τοίχος του εστιατορίου έχει αφιερωθεί στα θύματα της επίθεσης, ενώ το φαγητό ήταν δωρεάν σε όλους τους πελάτες το Σάββατο και την Κυριακή.

Ο δολοφόνος συνελήφθη και παραδέχθηκε ότι οι επιθέσεις του είχαν αντισημιτικά και ακροδεξιά κίνητρα, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία της γερμανικής κοινής γνώμης σχετικά με την όλο και πιο βίαιη ακροδεξιά σκηνή της χώρας.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις