Γερμανία: Σήμανε συναγερμός για βόμβα στο Ντίσελντορφ

11.650 άνθρωποι πρέπει να εγκαταλείψουν άμεσα τα σπίτια τους

Περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην πόλη του Ντίσελντορφ καθώς σήμερα το πρωί (17/01), κατά τη διάρκεια εργασιών στην περιοχή του Ντέρεντορφ, βρέθηκε μία βρετανική βόμβα.

Συγκεκριμένα, οι τοπικές αρχές καθώς και η πυροσβεστική υπηρεσία ζήτησαν από 11.650 ανθρώπους, να φύγουν από τα σπίτια τους καθώς ανακάλυψαν μία βόμβα ενός τόνου σε εργασίες κατασκευής πρώην σωφρονιστικής μονάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στο Twitter, όλοι οι άνθρωποι που ζουν σε απόσταση 500 μέτρων από το σημείο που εντοπίστηκε η βόμβα, πρέπει να αφήσουν για λίγο τις εστίες τους. Αυτοί υπολογίζονται στον παραπάνω αριθμό των 11.650 κατοίκων.

Από τις 17:00 το απόγευμα οχήματα κυκλοφορούν και μεταδίδουν προειδοποιητικά μηνύματα, που εφιστούν την προσοχή των ανθρώπων που τους αφορά η εξουδετέρωση.

Παράλληλα, σε 19,245 άνθρωποι, που βρίσκονται ένα χιλιόμετρο μακριά, ζητήθηκε να μείνουν στα σπίτια τους, μέχρι η περιοχή να είναι πλέον ασφαλής.  

Σύμφωνα με την πόλη, περίπου 31.000 άνθρωποι επηρεάζονται από τη βόμβα. Στην περιοχή εκκένωσης υπάρχουν δύο γηροκομεία που πρέπει να εκκενωθούν. Περίπου 200 ηλικιωμένοι πρέπει τώρα να φιλοξενηθούν σε άλλες εγκαταστάσεις.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις