Γερμανία: Συνελήφθη ο Αφρικανός που κρατούσε ένα μωρό σαν όμηρο

Στόχος του ήταν να εξασφαλίσει άδεια παραμονής στη Γερμανία

Αίσιο τέλος είχε, έπειτα από πέντε ώρες, η περιπέτεια που έζησε ένα βρέφος και η μητέρα του, σε ένα γραφείο αλλοδαπών στη γερμανική πόλη Βίσμαρ, το απόγευμα της Πέμπτης, όταν ένας Αφρικανός, με καταγωγή από τη Γκάνα απέσπασε το μωρό από τη μητέρα του και το κράτησε σαν όμηρο.

Πληροφορίες ανέφεραν πως το παιδί ανήκει στον αλλοδαπό – που ήταν άοπλος – και προχώρησε στην κίνηση αυτή, επιδιώκοντας να ασκήσει πίεση για να εξασφαλίσει άδεια παραμονής στη χώρα.

Οι αστυνομικοί απομονώσαν το κτίριο και ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με τον άνδρα, ενώ λίγη ώρα αργότερα κατάφεραν να εισβάλουν στον χώρο που βρισκόταν και να τον συλλάβουν, χωρίς να θέσουν το βρέφος σε κίνδυνο. 

Οι υπάλληλοι του γραφείου είχαν καταφέρει να το εγκαταλείψουν κατά τη διάρκεια της κατάστασης ομηρείας, ενώ το βρέφος βρισκόταν υπό τη συνεχή παρακολούθηση γιατρού.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, ο φερόμενος πατέρας προσπαθούσε να πείσει τις αρχές να διενεργήσουν ένα τεστ πατρότητας, το αποτέλεσμα του οποίου θα του εξασφάλιζε παραμονή στη Γερμανία.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις