Γερμανία: Τι συμβαίνει με το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ

Γιατί «απειλείται» με… χάος και πολλά προβλήματα στους ελέγχους

Την ανησυχία του, πως και φέτος θα υπάρξουν μεγάλα προβλήματα στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ, όσον αφορά τους ελέγχους επιβατών και χειραποσκευών, εξέφρασε το συνδικάτο Verdi.

Όπως αναφέρουν, η υπεύθυνη εταιρείας ασφάλειας Kötter από το Έσσεν, έχει έλλειψη προσωπικού, που οφείλεται τόσο στις πολλές αναρρωτικές άδειες όσο και στο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δεν προλαβαίνουν να εκπαιδευτούν.

Αυτή τη στιγμή, απουσιάζουν από το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ καθημερινά έως και 150 άτομα, από τα 1.100 άτομα ελέγχου, επικαλούμενα ασθένεια.

Σύμφωνα με τον Verdi, την Τρίτη (02.07.2019), η Kötter ισχυρίστηκε πως εργάστηκε σκληρά για να αποτρέψει τα όποια εμπόδια. Όπως τονίζει, λόγω ενός τεχνικού προβλήματος στους υπολογιστές του κέντρου εκπαίδευσης, οι 150 εξειδικευμένοι υπάλληλοι, δεν μπόρεσαν να κάνουν την προβλεπόμενη επανεκπαίδευση.

Ωστόσο, η Kötter από την πλευρά της, θέλοντας να καθησυχάσει το επιβατικό κοινό, καταλήγει πως κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών θα υπάρχει αρκετό προσωπικό. Ιδωμεν…

Φωτογραφία αρχείου

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις