Γιαννούλης: “Σεξιστικά σχόλια από Τζιτζικώστα” – Η συγνώμη του Περιφερειάρχη για την ταινία και τον Σειρηνάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Αντιδράσεις από την ατάκα του Απ. Τζιτζικώστα

Αντιδράσεις προκάλεσε μια ατάκα του Απόστολου Τζιτζικώστα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όταν άκουσε τα κάλαντα.

Συγκεκριμένα, όταν το παρών έδωσαν εργαζόμενοι του Film Office Μακεδονίας και με αφορμή σχόλιο του εκπροσώπου των εργαζομένων, σύμφωνα με το οποίο οι γυναίκες που δουλεύουν στο Film Office θα ήθελαν να εμφανιστούν σε ταινία με «χαρούμενο ρόλο», ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είπε ότι «από τις πρώτες ταινίες που θα γυριστούν θα είναι του Σειρηνάκη».

Προκλήθηκαν αντιδράσεις για το σχόλιο αυτό του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και ο Χρήστος Γιαννούλης, επικεφαλής της παράταξης “Κοιτάμε μπροστά” έβγαλε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε:

“Δεν περίμενα ποτέ ότι στις τόσες πολιτικές και αυτοδιοικητικές διαφορές που αναδεικνύονται καθημερινά με την διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, θα ερχόταν και η στιγμή που η αλαζονεία τους θα οδηγούσε και σε ζητήματα που προσβάλλουν την γενετήσια υπόσταση της γυναίκας και του αδιαπραγμάτευτου σεβασμού δικαιωμάτων και φύλου.

Ελπίζω και εύχομαι ότι ήταν μία πολύ κακή στιγμή υπερβολικής ευφορίας και δείγμα πολύ κακής ποιότητας «χιούμορ».

Τα σεξιστικά και προσβλητικά υπονοούμενα επιβάλλουν στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να εξηγήσει και να ανακαλέσει τα όσα είπε έτσι ώστε να μην αποτυπωθούν στο πολιτικό αφήγημα και τις θέσεις του για την γυναίκα, τα δικαιώματα και την θέση της στην σύγχρονη ζωή.

Το ελπίζουμε το αναμένουμε και το απαιτούμε για να υπάρχει διαυγής και ξεκάθαρη εικόνα για το τι υπάρχει για τον καθένα μας, μπροστά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας”.

Πριν από λίγο, ο Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε συγνώμη γι’αυτό που είπε με ανάρτηση στα social media. Συγκεκριμένα, έγραψε:

«Ατυχέστατη και τελείως λάθος η αναφορά μου προς τις εργαζόμενες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τρόπο που ούτε με εκφράζει, ούτε με χαρακτηρίζει, για οποιαδήποτε γυναίκα. Για αυτό και η συγγνώμη μου είναι απολύτως ξεκάθαρη και ειλικρινής».

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις