Η Adidas χάνει το σήμα κατατεθέν της

Δικαστική απόφαση που βάζει αλλάζει τα δεδομένα

Μια σημαντική μάχη έχασε χθες η Adidas για το σήμα κατατεθέν της, τις τρεις ρίγες.

Οι τρεις παράλληλες γραμμές στα αθλητικά παπούτσια, τις τσάντες και τις μπλούζες της εταιρείας είναι «ένα συνηθισμένο σήμα», σύμφωνα με το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το δεύτερο ανώτατο στην Ε.Ε.

Οπως αναφέρει το novasports.gr, το εν λόγω δικαστήριο αποφάσισε ότι το εμπορικό σήμα της εταιρείας δεν είναι αρκετά διακριτό για να αξίζει προστασία και ανέφερε ότι η εταιρεία προμήθευσε αποδείξεις του «ξεχωριστού της χαρακτήρα» μόνο σε 5 από τις 28 χώρες – μέλη της Ε.Ε.

Η δικαστική διαμάχη ξεκίνησε μετά από προσφυγή της βελγικής Shoe Branding Europe, η οποία το 2009 κέρδισε το νομικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί σαν εμπορικό σήμα τις δύο παράλληλες ρίγες.

Η Adidas είχε προσφύγει κατά της συγκεκριμένης κίνησης, υποστηρίζοντας ότι το brand της εταιρείας προσομοιάζει με το δικό της, αλλά από ότι φαίνεται δεν πρόκειται να δικαιωθεί, σε μια υπόθεση που δεν έχει τελεσιδικήσει ακόμη.

Η Adidas έχει ακόμη το δικαίωμα να προσφύγει στο European Court of Justice, το οποίο είναι το ανώτατο δικαστήριο της Ε.Ε.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις