Η Ελλη Χρυσίδου και η απόφαση για στήριξη στην Κ. Νοτοπούλου

Τι αναφέρει η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης

Τους λόγους για τους οποίους πήρε την απόφαση να στηρίξει με την συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» την υποψήφια δήμαρχο Κατερίνα Νοτοπούλου εξήγησε μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή «Ορθά-Κοφτά» η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Έλλη Χρυσίδου.

«Ανήκω στον χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς. Το 2010 μαζί με τον Γ. Μπουτάρη διεκδικήσαμε τον δήμο, μια κίνηση που έχει καταγραφεί με θετικό πρόσημο στην πόλη ανεξάρτητα από κάποιες αστοχίες ή και αμηχανίες. Αλλάξαμε την πόλη με μία κίνηση που είχε ανθρώπους απ`όλους τους πολιτικούς χώρους. Τότε μπήκα στην Πρωτοβουλία με την πολιτική μου ταυτότητα και με αυτήν καταγράφηκα εκεί. Και ως άνθρωπος που ανήκω στον χώρο της Αριστεράς δούλεψα με την Πρωτοβουλία. Σήμερα μετά την απόφαση του Γ. Μπουτάρη να μην κατέβει στις εκλογές δουλέψαμε με το διαπαραταξιακό για να βρεθεί ο τρόπος οι προοδευτικές δυνάμεις που θεωρούν ότι το έργο της Πρωτοβουλίας και του Γ. Μπουτάρη είναι σημαντικό να συνεχιστεί. Με αυτή την αρχική σκέψη αποφάσισα αρχικά να στηρίξω τον Π. Λεκάκη καθώς λέγαμε ότι είμαστε μέρος της διοίκησης της Πρωτοβουλίας, γνωρίζουμε τα πρόβλημα και τις δυνατότητες κάποιων πραγμάτων» σημείωσε μεταξύ άλλων η Έλλη Χρυσίδου και πρόσθεσε «Από ένα σημείο και ύστερα είχα τις αντιρρήσεις μου». Σύμφωνα με την ίδια, έπρεπε να συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή σε μια κατεύθυνση συνεργασιών. «Αυτό δεν ήταν απόφαση και των άλλων και μου δημιούργησε την σκέψη ότι δεν θέλω να παλεύω χωρίς στόχους και δεν θέλω να επιτρέψω η Θεσσαλονίκη να αλλάξει πορεία».

«Δεν είναι ευκρινής ο λόγος ύπαρξης της παράταξης του κ. Λεκάκη» υποστήριξε η κα Χρυσίδου τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει πολιτικό στίγμα και προσανατολισμός» σε αυτήν.

«Σε αυτή τη στιγμή έπρεπε να αποφασίσω ή να πάω σπίτι μου ή να βοηθήσω να πάει η πόλη όπως πήγαινε από το 2010» εξήγησε μιλώντας για την ανάγκη η Θεσσαλονίκη «να έχει μνήμη και να θυμάται».«Με μέτωπα εθνικιστικά αυτό δεν γίνεται. Δεν μπορείς να έχεις μέτωπα ανοιχτά με τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου. Εγώ υποστήριξα τον δήμαρχο όταν έλαβε φιλική στάση απέναντι στη διευθέτηση του θέματος» δήλωσε μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Υποστηρίζω την αυτονομία της αυτοδιοίκησης» σημείωσε ακόμη. Ξεκαθάρισε ότι «ο δήμαρχος έχει πολιτική θέση κατά συνέπεια έπρεπε να βρω με ποιους θα πορευτώ». Στην απόφασή αυτή έπαιξε ρόλο το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ με την προοδευτική συμμαχία. «Πιστεύω ότι θα το υπηρετήσω καλύτερα στο ψηφοδέλτιο της Κ. Νοτοπούλου» κατέληξε.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις