Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του κόσμου και συγκλονίζει

Πατέρας και κόρη πνίγηκαν αγκαλιασμένοι στο Μεξικό – η δραματική ιστορία

Ένας 26χρονος πατέρας και η μόλις 23 μηνών κορούλα του πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τον ποταμό Ρίο Γκράντε στα σύνορα ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Μεξικό.  

Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του κόσμου αποτελεί «γροθιά» στο στομάχι. Και οι δυο τους πεσμένοι μπρούμυτα, αγκαλιασμένοι, δεν κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα και να διεκδικήσουν μία καλύτερη ζωή.

Η οικογένεια από το Ελ Σαλβαδόρ, ο πατέρας, η μητέρα και το μόλις 23 μηνών κοριτσάκι τους, ήθελαν να περάσουν τα σύνορα από το Μεξικό στις ΗΠΑ για να ζητήσουν άσυλο.

Ο Μαρτίνεζ Ραμίρεζ και η οικογένειά του έφτασαν στο Ματαμόρος, στην πολιτεία Ταμαουλίπας στο Μεξικό, την περασμένη Κυριακή σύμφωνα με την Χούλια Λε Ντουκ, δημοσιογράφο της εφημερίδας La Jornada. Μαζί με τη γυναίκα του Βανέσα Άβαλος και την κορούλα τους, ήλπιζαν να κάνουν αίτηση για άσυλο στις ΗΠΑ. Όταν συνειδητοποίησαν ότι θα χρειάζονταν να περάσουν εβδομάδες για να ξεκινήσει η διαδικασία ασύλου, ο 26χρονος άνδρας αποφάσισε να περάσει κολυμπώντας τον ποταμό, είπε η Λε Ντούκ, που ήταν μάρτυρας της κατάθεσης που έδωσε η σύζυγος του 26χρονου στις αρχές.

Μια εικόνα που ξυπνά μνήμες από τον Σεπτέμβριο του 2015 όταν ο μικρός Αλάν (ή Αϊλάν) Κουρντί είχε βρεθεί πνιγμένος στις ακτές της Αλικαρνασού.

Φωτογραφία: Reuters

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις