Η “Οικολογία-Αλληλεγγύη” για τον β’ γύρο των εκλογών στον δήμο Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση ενόψει του β’ γύρου των εκλογών

Να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους για μια σειρά ζητημάτων ζητά από τους δύο μονομάχους Ν.Ταχιάο – Κ.Ζέρβα, η αυτοδιοικητική κίνηση “Οικολογία – Αλληλεγγύη” κάνοντας τον απολογισμό της α΄ Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών στις οποίες πήρε 2.160 ψήφους (1,75% ), καταλαμβάνοντας μία έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ενόψει του Β’ γύρου των εκλογών στο Δήμο Θεσσαλονίκης – σε ανακοίνωσή της- επισημαίνει ότι “ η ανάδειξη των Ταχιάου – Ζέρβα στο β γύρο φαίνεται ότι κινείται σε ένα επίπεδο που δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με τις προγραμματικές θέσεις που πρόβαλλε η “Οικολογία-Αλληλεγγύη” κατά την προεκλογική περίοδο”.

“Επιδέξια και οι δύο απέφυγαν να διατυπώσουν συγκεκριμένο πρόγραμμα και οι θέσεις τους ανιχνεύονται μέσα από συνθήματα και προεκλογικές τοποθετήσεις τους. Εκτός από τη διαφοροποίησή τους στις ποδοσφαιρικές τους επιλογές, σε πολλά θέματα ταυτίζονται” σημειώνει και ζητά “από τους δύο μονομάχους να τοποθετηθούν στους πολίτες με σαφέστερο τρόπο” για μια σειρά θεμάτων που σχετίζονται με την υπεράσπιση των συλλογικών αγαθών,την δημιουργία νέων πράσινων θέσεων εργασίας, στο εργοστάσιο καύσης ή στην εναλλακτική διαχείριση απορριμάτων, στις πολιτικές τους για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τη βιοκλιματική αναβάθμιση κτιρίων, την εξοικονόμηση ένεργειας, τα αδέσποτα,το τραμ κ.α.
“ Περιμένουμε τις θέσεις τους σε αυτά τα θέματα αλλά δεν τρέφουμε αυταπάτες…”καταλήγει στην ανακοίνωσή της, η “Οικολογία-Αλληλεγγύη”

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις